Socialdemokratai nepritarė A. Butkevičiaus atsistatydinimui

  • Teksto dydis:

Penktadienį vakare posėdžiaujanti socialdemokratų taryba nepritarė partijos lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus atsistatydinimui.

Apie norą atsistatydinti A.Butkevičius pranešė tame pačiame tarybos posėdyje.

Nuo 2009 socialdemokratų lyderiu esantis A.Butkevičius taip pat buvo informavęs, jog nori trauktis iš derybinės grupės su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dėl darbo valdančiojoje koalicijoje.

Iki šiol jis tvirtino, kad socialdemokratų vadovo pasikeitimas turėtų įvykti kitų metų pavasarį, kuomet vyks partijos suvažiavimas.

„Labai ramiai buvau apmąstęs“, - žurnalistams penktadienį sakė A.Butkevičius, komentuodamas savo prašymą atsistatydinti.

Politikas teigė buvęs pasiryžęs pasitraukti iš socialdemokratų vadovų po to, kai nepasitikėjimą juo siūlė pareikšti partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas ir parlamentarė Birutė Vėsaitė.

A.Butkevičius patvirtino dirbsiantis atsakingai iki partijos pirmininko rinkimų pavasarį ir kandidatūros juose nebekelsiantis. Anot jo, taryba taip pat nusprendė rengti visuotinius naujo lyderio rinkimus - jį rinks partijos skyriai, iki šiol tai buvo daroma suvažiavime.

A.Sakalas: A.Butkevičius yra daugiau neoliberalas

A. Butkevičius yra didesnis neoliberalas negu socialdemokratas, penktadienį pareiškė partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas.

Jis kartu su parlamentare Birute Vėsaite penktadienį partijos taryboje siūlė A.Butkevičiui pasitikrinti pasitikėjimą.

„Jis dabar daugiau neoliberalas, negu socialdemokratas. O neoliberalui vadovauti socialdemokratų partijai yra sunku“, - žurnalistams po partijos tarybos posėdžio sakė A.Sakalas.

Jo teigimu, A.Butkevičius turi apsispręsti, ar jis iš tikrųjų atstovauja socialdemokratinėms vertybėms.

A.Butkevičius po partiečių raginimo pasitikrinti pasitikėjimą pareiškė pats pasitraukiantis iš partijos pirmininko pareigų. Visgi partija tokiam sprendimui nepritarė - A.Butkevičius pareigas eis iki tol, kol visuotiniu balsavimu bus išrinktas naujas partijos vadovas. Rinkimai vyks kitų metų gegužę.

Už socialdemokratų pirmininko atsistatydinimo palaikymą už tarybos posėdyje balsavo vienintelis Vilniaus skyriaus socialdemokratas R.Turonis.

„Pralaimėjusių partijų pirmininkai visame pasaulyje visada atsistatydina. Mes turėjome priimti tą sprendimą, pritarti atsistatydinimui. Jis turėjo atsistatydinti anksčiau“, - įsitikinęs politikas.

Kritikavo ir V.P. Andriukaitis

A.Butkevičius praėjusią savaitę sulaukė ir kito partijos garbės pirmininko eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio kritikos dėl nuomonių keitimo svarbiais klausimais, pralaimėjimo vienmandatėje apygardoje Vilkaviškyje, kur anksčiau jis buvo išrenkamas jau pirmuosiuose turuose. V.P.Andriukaitis ragino nedirbti su „valstiečiais“ ir likti opozicijoje, priešingu atveju esą būtų rizikuojama „po ketverių metų prarasti socialdemokratiją Lietuvoje“.

LSPD Seimo rinkimuose gavo 17 mandatų Seime ir liko treti po konservatorių, iškovojusių 31 mandatą bei LVŽS, kurie Seime turės 56 Seimo narius.

Sprendimas derėtis su „valstiečiais“ sulaukė socialdemokratų garbės pirmininko eurokomisaro Vytenio Povilo Andriukaičio kritikos - jis praėjusią savaitę partijos kolegoms išplatino laišką, ragindamas nedirbti su „valstiečiais“ ir likti opozicijoje, priešingu atveju esą būtų rizikuojama „po ketverių metų prarasti socialdemokratiją Lietuvoje“. Dėl pralaimėjimo rinkimuose V.Andriukaitis taip pat pažėrė kritikos ir A.Butkevičiui dėl dažno nuomonės keitimo svarbiais klausimais, pralaimėjimo vienmandatėje apygardoje Vilkaviškyje.

Priekaištų dėl ketinimo dalyvauti valdančiojoje koalicijoje A.Butkevičius iš kai kurių partiečių sulaukė ir tarybos posėdžio metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Juo blogiau socdemams.

NEPARTINIS

NEPARTINIS  portretas
LABAI GASPADORISKAS IR GABUS POLITIKAS/.

Smagus serialas

Smagus serialas  portretas
Cirko artistų pasirodymas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių