A. Butkevičius: prezidentė neišlaikė nešališkumo testo

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis premjeras ir socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius teigia jutęs mažiausiai metus trukusį prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudimą rinkėjams nepalaikyti socialdemokratų ir sako, kad ji prieš ir per Seimo rinkimus „neišlaikė nešališkumo testo“.

„Ji tikrai neišlaikė nešališkumo testo, ir aš to nebijau pasakyti. Aš manau, kad prezidentai, kalbant daugiskaita, taip neturi ir negalėtų elgtis“, – naujienų portalo delfi.lt konferencijoje sakė A.Butkevičius.

„Buvo labai, manau, gerai paruošta strategija, panaudojant tam tikrus raktinius žodžius, t. y. atsinaujinimas, pokyčiai, permainos. Kita kryptis, kuri buvo tiesiogiai nukreipta į Vyriausybę, kas kaip žmogui man asmeniškai buvo labai skaudu klausytis ir girdėti, buvo „korupcija“, „vagys“, „neįgali Vyriausybė“. Kai nuolat, apie metus, tuos raktinius žodžius kartoji, savaime suprantama, kad nemaža dalis žmonių tuo patiki“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Jis linkėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatui į premjerus Sauliui Skverneliui užsitikrinti Prezidentūros palaikymą.

Socialdemokratų vadovas tap pat sakė, kad Seimo pirmininko postas priklausys „valstiečiams“, tačiau kuris iš neoficialiai įvardijamų galimų kandidatų būtų parankesnis, neatskleidė.

Portalas lrt.lt trečiadienį skelbė, kad neoficialiai LVŽS kandidatais į parlamento vadovus įvardijami parlamentarė Rima Baškienė ar A.Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto dekanas Viktoras Pranckietis.

LVŽS ir Lietuvos socialdemokratų partija pirmadienį oficialiai pradėjo derybas dėl valdančiosios koalicijos. LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus iš 141, socialdemokratai – 17 mandatų. 31 mandatą užsitikrinę antri rinkimuose likę konservatoriai derybose nedalyvauja ir turėtų likti opozicijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne Balvonams

Ne Balvonams portretas
Manau tai pats ponas Butkevicius neislaike apskritai jokiu testu, per valdimo metus vien klaidos ir nusisnekejimai, o ir dabar vis kartojo kad nieko gyvu nesusides su valstieciais, apgavo visus geda didziausias nusivilimas koks galejo nutikti...

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Šnekutis, blyn...

taip

taip portretas
taip
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių