Šalies vadovai pasveikino Slovėniją nacionalinės dienos proga

  • Teksto dydis:

Šalies vadovai pasveikino Slovėniją Valstybingumo dienos proga.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Slovėnijos Respublikos Prezidentą Borutą Pahorą bei visus jo šalies piliečius minint dvidešimt penktąsias Slovėnijos Valstybingumo dienos metines.

Šiais metais minima reikšminga Lietuvos ir Slovėnijos diplomatinių santykių dvidešimt penkerių metų sukaktis. Anot šalies vadovės, per šį laikotarpį Lietuva ir Slovėnija sėkmingai įtvirtino ir – ryžtingai siekdamos savo piliečių gerovės bei saugumo – įprasmino savo valstybingumą.

Sveikinime Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva ir Slovėnija visada išliko bendramintėmis ir drauge įsitvirtino tų pačių demokratijos vertybių vienijamųjų valstybių bendruomenėje. Lietuvos vadovės teigimu, šiandieninių iššūkių fone abi valstybės palaiko viena kitą, yra patikimos partnerės siekiant bendrų tikslų Europos Sąjungoje ir NATO.

Nacionalinės šventės proga Slovėnijos Prezidentui šalies vadovė palinkėjo sveikatos ir visokeriopos sėkmės, o Slovėnijai ir visiems jos žmonėms – ilgų klestėjimo metų.

Tuo tarpu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius Slovėnijos nacionalinės dienos proga pasveikino premjerą Miro Cerarą, jo vadovaujamą Vyriausybę ir šalies gyventojus. „Lietuvos žmonių ir Vyriausybės vardu su geriausiais linkėjimais sveikinu Slovėnijos nacionalinės dienos proga. Per 25-erius šalių bendradarbiavimo metus mūsų partnerystė augo ir stiprėjo. Vertiname tai ir neabejojame, kad taip bus ir ateityje“, – sakoma premjero sveikinimo laiške Slovėnijos Vyriausybės vadovui.

Vyriausybės ir visų Lietuvos žmonių vardu Premjeras A. Butkevičius palinkėjo Slovėnijai visokeriopos sėkmės, ilgų klestėjimo ir gerovės metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių