A. Butkevičius paaiškino, kodėl nežygiavo gėjų parade

  • Teksto dydis:

Premjeras, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius ir ateityje nežada dalyvauti renginiuose už seksualinių mažumų teises, nes tai prieštarautų jo asmeninėms vertybėms.

Praėjusį šeštadienį Vilniuje vykusiose eitynėse „Už lygybę“ nedalyvavo nė vienas iš aukščiausių Lietuvos vadovų.

„Aš buvau sąskrydyje Šventojoje, bet noriu pasakyti - jeigu aš ir būčiau buvęs Vilniuje, tikrai nebūčiau dalyvavęs šitame parade. Aš gerbiu žmonių teises, bet aš tiriu tam tikras savo asmenines vertybes ir aš tas vertybes saugau savyje, aš jomis gyvenu naudodamasis ir žinau, kur aš dalyvausiu, kur nedalyvausiu“, - portalo 15min.lt konferencijoje trečiadienį sakė ministras pirmininkas.

„Mano tokios asmeninės vertybės ir aš negaliu eiti per prievartą dėl to, kad aš esu politikas ir lyg gal kažkam norėčiau pasirodyti, čia gal yra modernu pastaruoju laikotarpiu. Bet ne - mano šeimos yra tam tikros vertybės, mano asmeninės yra tam tikros vertybės, kurios man suformuotos yra iš vaikystės, iš jaunystės, aš jomis naudojuosi ir gyvenu“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę Vilniuje vyko seksualinių mažumų festivalio „Baltic Pride“ renginiai, kuriais siekta atkreipti dėmesį į lesbiečių, gėjų, transseksualų, biseksualų ir interseksualų (LGBTI) situaciją, didinti seksualinių mažumų matomumą visuomenėje bei jos pakantumą. Renginio kulminacija tapo šeštadienio eitynės centrine Vilniaus gatve Gedimino prospektu.

Kritikai šį renginį vadina homoseksualumo propaganda, kuri neatitinka krikščioniškų vertybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vertybes

vertybes portretas
kodel geytinininkai bori kitiems primesti savo vertybes, va tau ir ju demokratija ir tolerancija... Dekui Premjerui uz drasa, nes kitaip butu panasu sakyti, kad sovietai neokupavo Lietuvos.

Saulius

Saulius portretas
Exkomunistų partijos lyderis viešai prisipažysta esąs kvailokas.

Untokas

Untokas portretas
manau,kad eisenos dalyviai, o taip pat žurnalistai Sadauskas,Makaraitytė ir SIEKIA,kad juos kas nors pavadins ĮŽEIDŽIANČIAI,kad galėtų eskaluoti, DĖMESIO NEVERTĄ temą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių