A. Butkevičius: nutylėjimu J. Bernatonis sukėlė didelę grėsmę partijos reputacijai

  • Teksto dydis:

Nutylėjęs tuomečio teisingumo viceministro Juliaus Pagojaus vairavimą išgėrus Teisingumo ministerijos vadovas Juozas Bernatonis sukėlė didelę grėsmę partijos reputacijai, sako Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas ir premjeras Algirdas Butkevičius.

„Kaip paaiškėjo, šie faktai teisingumo ministrui J.Bernatoniui buvo žinomi, bet nutylėti, taip sukeliant didelę grėsmę partijos reputacijai ir būsimam LSDP darbui valdančioje koalicijoje“, - sakė A.Butkevičius partijos trečiadienį išplatintame jo pareiškime.

Jis kreipėsi į LSDP etikos komisiją, prašydamas apsvarstyti visas aplinkybes, paaiškėjus slėptai informacijai apie J.Pagojaus nusižengimą.

„Mūsų partijos etikos komisija turės įvertinti politinę žalą mūsų partijai ir priimti tinkamą sprendimą dėl J.Pagojaus galimybės toliau būti mūsų partijos nariu, taip pat reikalausiu, kad teisingumo ministras J.Bernatonis prisiimtų politinę atsakomybę, nes žinodamas prieš pusantrų metų įvykusį teisingumo viceministro J.Pagojaus nusižengimą neinformavo partijos vadovybės ir manęs, kaip ministro pirmininko“, - teigė partijos pirmininkas.

Jis J.Bernatonio nutylėjimą, J.Pagojaus kandidatūrą svarstant partijos prezidiumo ir valdybos posėdžiuose, pavadino „nesuprantama“.

Pats J.Bernatonis sako į buvusio savo pavaldinio nusižeidimą reagavęs „adekvačiai“.

„Manau, kad aš adekvačiai reagavau ir įvertinau tai, kadangi tai buvo nedarbo metu. Tą dieną jis buvo negėręs, mano įsivaizdavimu. Aš manau, kad tai tiesiog toks nelaimingas aplinkybių sutapimas ir labai gaila, kad taip atsitiko. Tai - pamoka didelė jaunam žmogui“, - žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė ministras.

Pats J.Pagojus yra LSDP Etikos ir procedūrų komisijos narys. Teisingumo ministras J.Bernatonis priklauso visiems valdantiesiems partijos organams ir yra A.Butkevičiaus pavaduotojas.

Neblaivus pernai vairavęs J.Pagojus trečiadienį paskelbė besitraukiantis iš būsimojo Ministrų kabineto, kur turėjo dirbti Teisingumo ministerijos vadovu. A.Butkevičius sako apie tai nežinojęs, kai šio kandidatūra buvo svarstoma partijoje. Tuo metu apie politiko pažeidimą buvo informuoti tiek paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis, tiek prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pažeidimas buvo užfiksuotas pernai gegužės pabaigoje, tačiau nuobauda - teisės vairuoti atėmimas vieniems metams - įsigaliojo šį vasarį po Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo. Jį gegužę paliko galioti Klaipėdos apygardos teismas, atmetęs J.Pagojaus advokatų apeliaciją.

Šiuo metu J.Pagojus vadovauja Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

J.Bernatonis - J.Pagojaus motinos pusbrolis?

Kadenciją baigiantis Teisingumo ministerijos vadovas Juozas Bernatonis yra buvusio savo pavaldinio teisingumo viceministro ir trečiadienį atšaukto naujo ministro Juliaus Pagojaus motinos pusbrolis, trečiadienį paskelbė „Info TV“.

Neigia giminystės ryšius

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai neva kadenciją baigiantis Teisingumo ministerijos vadovas Juozas Bernatonis yra buvusio savo pavaldinio teisingumo viceministro ir trečiadienį atšaukto naujo ministro Juliaus Pagojaus motinos pusbrolis, ministro atstovas tokią informaciją neigia.

„Kalbėjau su J.Bernatoniu ir J.Pagojumi, jie abu šią informaciją neigia“, - BNS sakė J.Bernatonio patarėjas viešiesiems ryšiams Sergejus Tichomirovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Na va karbauskuo zmones zmogiski ir jis pats .pirmom dienom prisigeria. Kitas po partijos laimejimu patapo stebuklingai bebegeriantis nors prisigere.kiti neluoja nusikaltimus vairuoja girti galimi zmogzudziai gatvių. Kitas rodo savo nikius nesikelia i premjero namus aceit 2 men vaikas prie namu savopriprates aceit suvokis ka jei issikels ir ziures kad beteikalo tauta uz tuscius namus nemoketu ir nemoketu uz nauju paruosima tinkamai but.sakes aferistai uzsideje angelu kaukes.fu geda

nusikaltimas

nusikaltimas portretas
partijos reputacija..pagarba politikui...partijos dirba tautai...simtmecio ciniskiausi anekdotai

teta brone

teta brone portretas
o brac, svogeriu krastas, o as galvoju, ko ta storuliuka sitaip i dangu kelia, pasirodo, pusbrolis, hahahahaha ppypdiec, be zodziu sutve
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių