A. Butkevičius: nesutarimai dėl urėdijų pertvarkos koalicijos nesugriaus

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičiuss sako, kad skirtingi valdančiųjų partijų požiūriai į urėdijų pertvarką nesugriaus valdančiosios koalicijos.

„Tikrai koalicija veiks, dėl to, kad mes aiškiai esame deklaravę, kad jeigu kai kuriuose klausimuose mūsų pozicijos skiriasi, tai reikia tą išsakyti koordinacinės tarybos pasitarimo metu, ir mes tikrai geranoriškai atsižvelgsime į kitą nuomonę“, - žurnalistams pirmadienį Vyriausybėje sakė A.Butkevičius.

Anot jo, „valstiečių“ planai visas miškų urėdijas sujungti į vieną galėtų būti įgyvendinti ateityje, bet pertvarką reikėtų vykdyti etapais.

„Mes pasisakome už reformos atlikimą, bet puikiai suprantame, kad primiausia turi būti regionuose išlaikomos darbo vietos, ir manau, kad pasižiūrėjus ir įgyvendinus pirmąjį etapą tos reformos, būtų galima po dvejų-trejų metų spręsti, ar eiti iki galutinės reformos sukuriant vieną įmonę (...). Mes laikomės šiuo metu, kad reforma yra reikalinga, urėdijų skaičius turi būti sumažintas, bet kiek urėdijų (turi likti), turi būti išvada galutinė priimta atlikus ekonominius paskaičiavimus“, - sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, pirmadienį Valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Socialdemokratų partijos atstovai sutarė kas savaitę šaukti koordinacinės tarybos posėdžius.

„Sutarėme, kad kiekvieną ketvirtadienį, ryte anksti, rinksimės Seime, ir koordinacinė taryba svarstys svarbius klausimus“, - teigė A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių