A. Butkevičius: jei reikės, „Patriot“ raketos Lietuvoje bus dislokuotos

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ir kariuomenės vadovybėms nusprendus, kad Lietuvoje reikia dislokuoti raketas „Patriot, tam niekas netrukdytų ir jos būtų įsigytos, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Dėl raketų buvo aiškiai pasakyta: jeigu pasakys krašto apsaugos ministras, kariuomenės vadovas, kad reikia jas įsigyti ir pirkti, tai niekas tam netrukdys, ir jie turi pakankamai šiais metais pinigų. Jie dar turi pinigų tikriausiai per 600 mln. litų“, - interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

„Bet ar Valstybės gynimo taryba turi priimti tokius sprendimus, pateikti pasiūlymus, ar A.Butkevičius, kuris tikriausiai krašto apsaugos sistemoje mažiausiai žino apie tam tikrą ginkluotę esančią Lietuvoje... Na, aš, aišku, žinau dabar jau daugiau, nes buvau susitikęs ir su kariuomenės vadovu, vakar ilgai kalbėjomės, ir jis pateikė man visą pristatymą, kaip atrodo Lietuvos kariuomenės pasiruošimas, kokia yra ginkluotė, kokios yra problemos, bet apie tai niekas viešai nekalba. Apie tas raketas irgi nebuvo užsiminta ir apie jas nekalbėta“, - sakė A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę premjeras teigė, kad svarstymai apie galimybę Lietuvoje dislokuoti raketas „Patriot“ yra neteisingi.

„Tikrai tai nėra planuojama, ta informacija yra visiškai neteisinga“, - praėjusį penktadienį radijo stočiai „Laisvoji banga“ sakė Vyriausybės vadovas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę pabrėžė, kad tokios ginkluotės reikmė turi būti svarstoma ne atskirų politikų, o specialistų lygiu kartu su partneriais.

JAV Strateginių ir tarptautinių studijų centro Europos naujųjų demokratijų programos vadovas, politologas Januszas Bugajskis (Janušas Bugaiskis) interviu LRT portalui svarstė, kad po to, kas įvyko Ukrainoje, Jungtinių Valstijų karo pajėgų elementai gali būti dislokuoti Lietuvoje - tai galėtų būti kad ir raketų „Patriot“ baterijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ATA

ATA portretas
Kuo greiciau, tuo geriau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių