A. Butkevičius: dėl R. Cytackos laukiu energetikos ministro sprendimo

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius artimiausiu metu laukia energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus sprendimo dėl viceministrės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguotos Renatos Cytackos likimo.

"Laukiu energetikos ministro atsakymo. Jam yra duotas  pavedimas išsiaiškinti detaliai", - pirmadienį po valdančiųjų koalicijos Politinės tarybos pasitarimo žurnalistams sakė premjeras.

Žiniasklaidoje skelbta, jog energetikos ministras gavo A.Butkevičiaus pavedimą ištirti R.Cytackos elgesį po to, kai ji viešai supeikė Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę. R.Cytacka teigė, esą D.Grybauskaitė Europoje meluoja apie Lietuvos lenkų padėtį.

"Prezidentė D.Grybauskaitė viešai suklaidino tarptautinę bendruomenę ir Europos Parlamento narius sakydama, kad nė vienoje tarptautinės organizacijos ataskaitoje nėra minima, jog Lietuva pažeidžia tautinių mažumų teises. Prezidentė meluoja", - rašoma politikės laiške.

Teigiama, jog A.Butkevičius laikosi nuomonės, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguota viceministrė privalo trauktis iš pareigų. Pati R.Cytacka savo elgesio motyvų plačiau nekomentuoja.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija R.Cytackos atšaukti neketina.

"Viceministrė yra Lietuvos pilietė, mes gyvenam laisvoj demokratinėj valstybėj, ji turi savo asmeninį gyvenimą, yra aktyvi visuomenininkė ir ji turi teisę kaip pilietė dalyvaut visuomeniniam gyvenime. (...) Dėl nuomonės Europos Sąjungoj dar niekas nėra persekiojamas ir baudžiamas", - partijos atstovę po politinės tarybos posėdžio gynė LLRA vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Depas

Depas portretas
Kas apramins tuos ekstremistus? Sedi aukstuose postuose ir dergia Lietuva kazkokiais nebutais "mazumu" klausimais. Ar ne laikas butu tais separatistais uzsiimti rimciau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių