A. Butkevičius apgailestauja dėl nepavykusių sveikatos ir švietimo reformų

  • Teksto dydis:

Kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius teigia labiausiai apgailestaujantis, kad jo ministrų kabinetui nepavyko įgyvendinti sveikatos apsaugos bei švietimo reformų.

„Jeigu sveikatos apsaugos sistema buvo pradėta reorganizuoti prie Vytenio Andriukaičio, tai vėliau ta pertvarka sulėtėjo. Nepavyko įgyvendinti švietimo, mokslo ir studijų pertvarkos Lietuvoje. Manau, kad tie įstatymų projektai, kurie buvo svarstomi Seime, labai ilgai užsitęsė. Manau, kad čia dabar Lietuvoje yra vienas svarbiausių uždavinių naujai Vyriausybei“, - trečiadienį po paskutinio šios kadencijos Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Vyriausybės darbą jis įvertino 8-etu ir teigė, kad pastaruosius ketverius metus gyvenimas šalyje gerėjo, o Lietuvos BVP augimas buvo sparčiausias tarp Baltijos valstybių.

„Bet toks ekonomikos augimas Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims yra per žemas, jei norime lygintis su Čekija, Prancūzija ar Vokietija. Manau, kad Lietuvoje ekonomika turėtų augti dukart greičiau, jei norime duoti žmonėms pažadus dėl spartesnio pensijų ir darbo užmokesčio augimo. Norint, kad ekonomika augtų dukart sparčiau, Lietuva turi kažkuo išsiskirti, kad ji būtų patrauklesnė investuotojams. Jei neturėsime išskirtinumo, palyginti su Vengrija ar Čekija, kurios geografiškai yra patrauklesnės užsienio investuotojams, tai vargu, ar galėsime kalbėti apie spartų ekonomikos augimą“, - kalbėjo A.Butkevičius.

Tarp svarbiausių Vyriausybės įgyvendintų darbų jis įvardijo teritorijų planavimo ir statybų leidimo išdavimo tvarkos supaprastinimą, pirmininkavimą Europos Tarybai, euro įvedimą, pasiektą energetinę nepriklausomybę, pradėtas derybas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, taip pat socialinį modelį ir parengtą naująjį Darbo kodeksą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Žioplį pateikė sveikatos ministų,todėl jokių reformų ir neivyko.Algirdai,pagalius kaišiojai Uspaschikui,pats pagalį gavai į tam tikrą vietą.Manau mažiau konservų reikėjo klausyti ir viskas gerai būtų buve,jie pakišo koją socdemam,jie žydikai tų, kurie neįtiko ir nepatiko .

Algirdai

Algirdai portretas
reikėjo paruodyti stubura ir vyti von tuos katri nedirb.Negalėjai atsisakyti tu sudmalių, dirbončiu ta ka anie neturetu dirbtė..imituojančiu..atstovaujančiu svolacius..lendonciu tau i sikna be muilo...ka tyletum ir keistum nuomone kas pusdienis..Tai ir turi.VADOVAUTI IRGI REIKIA TINKAMAI!!Sėkmės formulė seime-joudas, nesavanaudiškas darbas...Tauta tikrai ivertins.O pas jus ką?Lorieta vairavo kap išmanė, dažna net nebijuodama vieša parodyti savo nagla požiūri į vieša interesa,o visokios aušrėnos marinos-salašės savo nebtinkama veikla siko tau ant galvos.O tu ką?Nagi nieko.Net su profsajungomis dėl kodekso smaukeisi kap b..s stiklinėj.Finišas-ne pagal susitarėmus o tep kap kai kam rek...Tad turi ką turi.Ir dar džiaukis.Nes galeja lėkt kap musė iš barsčiu kartu su visa savo socdemonu parcija.Daryk išvadas

Kęstas

Kęstas portretas
Pasirodė nauji mokyklų vertinimo duomenys, įvertinantys mokinių sugebėjimą pritaikyti žinias gyvenime. Kodėl Estijos rezultatai tiek daug geresni? Gal todėl, kad Estijoje tėvai daugiau turi galimybių rūpintis vaikų išsilavinimu, nes žymiai daugiau už mus uždirba. Be to, mokytojais (vienas mokytojas 12-kai vaikų) dirbti ten atrenkami gabiausieji, o ne atliekos, kaip pas mus. Pačių mokyklų finansavimas yra gerai, bet Lietuvos atveju nepadeda. Taivanis, Rusija ir Lietuva išleidžia mokykloms finansuoti tiek pat pinigų. Bet Taivanio mokiniai yra tarp geriausių pasaulyje matematikoje. Rusai yra žymiai blogesni, bet mes, lietuviai, esame tiek kartų blogesni už rusus matematikoje, kiek rusai yra blogesni už Taivanio mokinius (piešinėlis čia) (matematikos žinios koreliuoja su būsimomis algomis). Pirkite, brangieji, daugiau auksinių šakučių gynybai. Durniai nuo protingų gali apsiginti, tik mosuodami auksinėmis šakutėmis.(mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių