A. Butkevičių stebina STT pradėtas tyrimas

  • Teksto dydis:

Premjeras stebisi teisėsaugos sprendimu pradėti tyrimą dėl Sveikatos apsaugos ministerijos rengto konkurso.

Premjeras Algirdas Butkevičius stebisi teisėsaugos sprendimu pradėti tyrimą dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rengto konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą ir tikisi, kad dėl galimo spaudimo per šį konkursą sveikatos viceministro posto netekęs socialdemokratas Gediminas Černiauskas įstatymui nenusižengė.

„Šiek tiek man kitą sykį darosi keista. Įvairiausių kalbų, aš kiek atsimenu, ankstesnėje Vyriausybėje arba apskritai Lietuvoje būdavo labai daug, bet kažkodėl niekas nepuldavo reaguoti“, - žurnalistams pirmadienį sakė premjeras ir socialdemokratų lyderis A.Butkevičius, komentuodamas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) praėjusią savaitę pradėtas tyrimas dėl SAM rengto konkurso į minėtą tarnybos vadovo vietą. Į teisėsaugą dėl G.Černiausko ir paties A.Butkevičiaus elgesio per šį konkursą Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos vardu kreipėsi konservatorė Agnė Bilotaitė.

Generalinės prokuratūros konservatorė prašė atlikti tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, remdamasi paviešintu slapta darytu įrašu. Jame G.Černiauskas piktinasi konkurso komisijos narių sprendimu didesnį balą skirti tuometinei sveikatos apsaugos ministrės patarėjai Norai Ribokienei, kuri ir laimėjo konkursą. Įraše jis leidžia suprasti, jog turėjo būti pasirinktas kitas kandidatas – socialdemokratė Vilija Vertelienė, to esą pageidavo premjeras A.Butkevičius. G.Černiauskas taip pat N.Ribokienę vadino necenzūriniais žodžiais.

„Aš manau, vyko vidinis pokalbis pačioje ministerijoje, ir tikiuosi, kad jisai (G.Černiauskas) tikrai jokio nusižengimo įstatymams nėra padaręs. O žinote, su etika galbūt truputį ir prasilenkta“, - pirmadienį partijos kolegos elgesį vertino A.Butkevičius.

Kilus skandalui dėl galimo spaudimo G.Černiauskas atsistatydino. Dėl jo A.Bilotaitė yra kreipusis ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) - parlamentarė suabejojo, ar nebuvo pažeisti viešieji ir privatūs interesai, kai įmonei „Sveikatos ekonomikos centras“, kurios vienas akcininkų yra G.Černiauskas, šių metų birželį buvo skirta 1,442 mln. litų parama. Finansavimo skyrimo laikotarpiu šioje bendrovėje esą dirbo ir viceministro žmona.

Įsakymą dėl paramos skyrimo tuometinis sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pasirašė vadovaudamasis būtent G.Černiausko pirmininkaujamos komisijos rekomendacine išvada, kreipimesi į VTEK nurodė konservatorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mane nuo 1995 stebina MRU nusikaltimų masteliai

mane nuo 1995 stebina MRU nusikaltimų masteliai portretas
Iki idiotizmo, degradacijos, debilumo kūbu nusiritę MRU absolventai monisterijose, teismuose, Seime, prokuratūrose, savivaldoje...tokie išsigimę žmogučiai, nusipirkę diplomiūkščius iš MRU...ištisos armijos debilų ir korumpuotų išsigimusių policininkų...KAS ATSAKINGAS UŽ ŠĮ BALAGANĄ?

akis

akis portretas
o gal ir ji reiktu apklausti kodel jis taip kisasi i tyrima stt.

Janusonis

Janusonis portretas
Butkevicius uzstoja Cerniauska, reiskia jis yra STOGAS nesaziningu darbuotoju, o gal ir jam dalis nubyrejo..... BUTKEVICIUS BUDAMAS NESKAIDRUS NORI BUTI PREZIDENTU Zmones, PAGALVOKITE!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių