Būsimas gynybos ministras R. Karoblis – prezidentės kandidatas

Krašto apsaugos ministru skiriamas Raimundas Karoblis daugiau nei 20 metų dirba Lietuvos diplomatinėje tarnyboje. Prieš trejus metus vadovaudamas atstovybei Briuselyje jis koordinavo Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES).

Jo bendražygiai teigia, kad R.Karoblis yra komandinio darbo šalininkas, sugebantis sustyguoti institucijos veiklą, tačiau, jei būna įsitikinęs klausimo svarba, nebijo užimti kietos pozicijos derybose.

„Pirmininkavimo komanda dirbo kaip šveicariškas laikrodis, bet tuo pačiu metu ir kaip tikras kolektyvas, palaikantis ir padedantis vienas kitam. Ir tai vadovo nuopelnas“, - BNS sakė jo tuometinis pavaduotojas Arūnas Vinčiūnas, šiuo metu vadovaujantis eurokomisaro Vytenio Andriukaičio kabinetui.

R.Karoblis iki šiol jokių politinių pozicijų neužėmė ir nebuvo susijęs su rinkimus laimėjusia Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Iniciatyvą dėl jo naujo karjeros posūkio parodė prezidentė Dalia Grybauskaitė, paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis tam pritarė.

Per diplomatinę karjerą R.Karoblis daugiausiai rūpinosi ekonominiais ir prekybos reikalais, pastaraisiais metais jis koordinavo ES reikalus kaip užsienio reikalų viceministras.

Gynybos klausimai niekada nebuvo R.Karoblio prioritetas, bet pastaraisiais metais jie ėmė užimti svarbesnę vietą darbotvarkėje, nes sustiprėjo diskusijos apie bendrą ES saugumo politiką.

R.Karoblis savo darbe neskiria daug dėmesio išorinei reprezentacijai, todėl kartais sudaro prieštaringą pirmą įspūdį. „Jis laikosi pozicijos, kad yra daug svarbesnių dalykų nei kaklaraiščio ilgis“, - BNS sakė vienas diplomatas, nenorėjęs, kad būtų viešinama jo pavardė.

R.Karoblis kalba anglų, prancūzų ir rusų kalbomis, yra vedęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių