Bus skiriami nauji ambasadoriai Vokietijoje, Italijoje, Vatikane

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) antradienį įregistravo teisės aktų projektus dėl naujų ambasadorių Vokietijoje, Italijoje ir Vatikane skyrimo.

Ambasadoriumi Vokietijoje turėtų būti ambasadoriaus Nyderlanduose kadenciją baigiantis Darius Jonas Semaška. Į naujas pareigas jis turėtų būti skiriamas liepos 11 dieną.

Lietuvos atstovu Italijoje nuo rugpjūčio 1 dienos planuojama skirti Užsienio reikalų ministerijos Personalo departamento direktorių Ričardą Šlepavičių.

Šalies ambasadoriumi prie Šventojo Sosto turėtų tapti ministerijos Valstybinio ir diplomatinio protokolo departamento vadovas Petras Zapolskas. Jis būtų skiriamas nuo rugpjūčio 4 dienos.

D.J.Semaška diplomatu dirba nuo 1994 metų. Jis yra dirbęs Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos misijoje Bosnijoje ir Hercegovinoje, patarėju ambasadoje Vašingtone, ambasadoriumi Vengrijoje. Nuo 2010 iki 2012 metų jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas užsienio politikos klausimais, o vėliau išvyko dirbti ambasadoriumi Nyderlanduose.

Diplomatas R.Šlepavičius yra dirbęs ambasadose Rusijoje, Ankaroje, nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, taip pat yra buvęs Lietuvos generaliniu konsulu Karaliaučiuje.

P.Zapolskas Lietuvai atkūrus nepriklausomybę dalyvavo derybose dėl sovietinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos, taip pat derėjosi dėl bendradarbiavimo sutarčių su Ukraina, Kazachstanu, Baltarusija, Rusija.

Jis yra buvęs ambasadoriumi Italijoje ir Švedijoje, taip pat dirbo ambasadoje Rusijoje.

Ambasadorius Lietuvoje skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui ir Vyriausybei.


Šiame straipsnyje: ambasadoriaiURM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių