Biudžetininkų algos didės, tik dar neaišku, kiek

Politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų, tarnautojų ir biudžetinių įstaigų darbuotojų algoms skaičiuoti Seime bus svarstomi du dydžiai: 132 ir 142 eurai.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui, kad pareiginės algos bazinis dydis kitąmet būtų 132 eurai.

Taip pat anksčiau parlamentas yra pritaręs, kad šis dydis būtų keliamas gerokai daugiau – iki 142 eurų. Tokį siūlymą pateikė Socialdemokratų frakcijos nariai Algirdas Sysas ir Andrius Palionis.

Galutinį sprendimą, pagal kokį bazinį dydį skaičiuoti atlyginimus biudžetiniame sektoriuje, Seimas priims po to, kai projektus apsvarstys komitetai.

Dabar pareiginės algos bazinis sysis siekia 130,5 euro ir jis nesikeitė nuo ekonominės krizės, kai buvo sumažintas.

Bazinis dydis biudžetininkų algoms skaičiuoti buvo sumažintas nuo 2009 metų, kai Lietuvą krėtė ekonominė krizė. Iki tol jis siekė 141,9 euro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

biudžetininkams iš viso nereikia algų

biudžetininkams iš viso nereikia algų portretas
jie gali dirbti ir už dyką, nes dirbti vistiek nereikia, tik popierius iš vienos vietos į kitą kilnoti ir svarbiausia, kad popieriai ne tušti būtų, nes svoris tuomet didesnis, visomis prasmėmis, netgi intelektualiaja...

norma

norma  portretas
Mano norma šitam ponu klanui būtų tokio pavidalo dalintas ne po 132 po 143 eurus kelsime tinginių grupėms o kas toliau vargdieniai gaus po 13 euru , šeimos ,kas nuo nosies o šitas tinginiu maišas jau užtarnavo va jums kokios naujienos laukia ,toliau juk nerasi tiesos vagis korumpuoti vadovauja ir randa pinigus tik savo klano chebrai, o visi kiti dar murksės ir los ir ranka ištėses prašys pono duokite duokite o tas sakys nėra pinigu nėra pinigu pinigais nešiku, va jums buvo tokie ponai kurie sakydavo kada eidavo darbininkai prašyti savo algos uždirbtos mėn, gale gaudavo atsakyma pinigo nėra o man kas savaitę turi būti 15000štuku už savaite aš esu viskas , baigta bastą,,

nieko naujo 2

nieko naujo 2 portretas
AKiek euru kariniai auksiniai saukstai,samciai kainavo ,,kiek dabar baudos mokes gelezinkeliai Ir toliau nepakaltinamas seime oslikas-oliekas dirba ,,alga GAUNA IR JAM DZIN.. O cia kazkokiu biudzetininku algos turi rupeti...AR JUS AKLI ,KAD VYKDOTE SVELNIAI TARIANT EKONOMINI GENOCIDA PRIES PAPRASTUS LIETUVOS ZMONES T,Y KURIE DAR NEEMIGRAVO..nusiimkit vaivorykstinius akinius..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių