Besišaipantiems socialdemokratams siūlo pasižiūrėti į save

Sociologinės apklausos Lietuvoje virsta viešaisiais ryšiais, jomis tikėti neverta, teigia socialdemokratas Gediminas Kirkilas. Sociologai atkerta tvirtindami, kad socialdemokratai idealiai padarė viską, kad sulauktų būtent tokio rezultato Seimo rinkimuose. „Mes net turime prietarą, kad jei G. Kirkilas nepasakė, jog sociologai pamelavo, vadinasi, kažkas negerai. Susirūpinti reikia politikams, kurie nemoka analizuoti rezultatų, o ne sociologams“, – LRT.lt sakė sociologė Rasa Ališauskienė.

„Kaip jais galima tikėti?“

Likus mėnesiui iki Seimo rinkimų, „Vilmorus“ visuomenės nuomonės apklausos, užsakytos dienraščio „Lietuvos rytas“, rodė, jog už Socialdemokratų partiją balsuotų 16 proc., už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą – 12,6 proc., už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus – 9,2 proc. rinkėjų. Socialdemokratų partija visą valdymo laikotarpį nuo 2012 m. buvo apklausų lyderė, tačiau jos rezultatai per Seimo rinkimus nebuvo tokie džiuginantys – LSDP iškovojo viso labo 17 mandatų ir liko trečioje vietoje, smarkiai atsilikdama nuo pirmas vietas užėmusių varžovių.

Nors apklausos rodė, kad Liberalų sąjūdis balansuoja ant patekimo į Seimą ribos, jis per rinkimus gavo net 14 mandatų. Tuo metu pagal apklausas rinkimų barjerą peržengianti Darbo partija Seimo rinkimuose pasirodė blogai ir į Seimą nepateko.

Socialdemokratai buvo gerokai nusivylę ir per 2014-aisiais vykusius Europos Parlamento rinkimus, kai Europos Parlamente tikėjosi 4 vietų, o gavo tik 2. Tuomet iš socialdemokratų stovyklos strėlės lėkė į sociologus, kurie skelbė tyrimų rezultatus. „Toks įspūdis, kad mūsų sociologai tampa rinkiminių kampanijų dalyviais“, – tuomet piktinosi į EP nepatekęs G. Kirkilas.

Po šių Seimo rinkimų, kuriuose socialdemokratai nesublizgėjo, G. Kirkilas teigė nesantis nusivylęs ar nustebęs dėl to, kad, nors apklausos pranašavo neblogą pasirodymą, socdemai liko it musę kandę.

„Tie, kas tiki sociologiniais tyrimais, matyt, nustebę. Bet kai aš nelabai tikiu... Per keletą rinkimų matau, kad tyrimai yra labai apytiksliai. Greičiausiai neapklausiamos visos tikslinės grupės, galbūt viskas daroma labai paviršutiniškai. Nežinau, kokios priežastys, bet, deja, tyrimai tokie, kokie yra. Jie visiškai neatitinka net paklaidos rėmuose. Tai kaip jais galima tikėti?“ – piktinosi G. Kirkilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Žiemos pasakos: Ž. Pavilionis: Maskva padarė viską, kad Lietuvos konservatorių koalicijoje nebūtų. Pats V.Putinas daug kartų skambino karalienei Mortai, įkalbinėdamas ją imti Lietuvos turtą už dyką abiejomis rankomis. Tos už juokingą kainą Vilniuje išsinuomuotos valstybinės patalpos? Čia be Maskvos neapsieita. O jei kalbėti rimčiau, tai ar premjeras Butkevičius neėmė iš žmonių, valdančių Lietuvos ūkinius darinius (tiek privačius, kaip ėmė Eligijus Masiulis), tiek valstybės kontroliuojamus (kaip ėmė Landsbergiai)? Deja, beatodairiškas grobuoniško Darbo kodekso stūmimas rodo, kad premjeras Butkevičius irgi ėmė. Tik tie pinigai nepadėjo apgauti mus, rinkėjus. Lietuva maža, mes visi viską apie visus žinome (išskyrus Aloyzą Sakalą, kuris galvoja, kad gudrus, kaip lapė, premjeras Butkevičius tiesiog naiviai įtikėjo neoliberalų ideologija). Teisingai valstiečiai ruošiasi atidėti naujo socialinio modelio. (mokslas-studijos-ekonomika)

rimtai

rimtai portretas
pagalvojus,tai valstieciams tiesiog nebuvo is ko rinktis, vienoj pusej konservatoriu svaiciojimai,kitoj pusej socialdemokratu didybe / nemaza stkpiniu eile/, o daugumos tai reikia.Sunku bus dirbti tai jau ir dabar aisku.Juk dar pas mus nedirbo nei viena valdzia tautos labui.Negi jau butu pasaulio pabaiga- Lietuva turetu valdzia,kuriai rupetu eilinis salies gyventojas.Norai tai geri,bet igyvendinti juos ,,,

...

... portretas
Jei Kirkilas įsigis ožką, ar galės premjeru tapt?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių