Baltijos šalių prezidentams Vokietijoje bus įteikta Vestfalijos taikos premija

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį vyksta į Vokietiją, kur su Latvijos ir Estijos lyderiais atsiims Vestfalijos taikos premiją, skirtą Baltijos šalims.

Ceremonijoje Miunsteryje Baltijos šalis sveikins Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris (Frankas Valteris Šteinmejeris).

Vestfalijos premija prezidentams bus įteikta šeštadienį.

Anot prezidentės spaudos tarnybos, Vestfalijos premija Baltijos šalims skirta už išskirtinį demokratinio vystymosi pavyzdį ir indėlį į Europos taiką.

Vestfalijos taikos premija teikiama kas dvejus metus už ypatingus nuopelnus stiprinant Europos ir tarptautinę taiką. Tarp premijos laureatų – buvęs Čekijos prezidentas Vaclavas Havelas, buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius ir Nobelio taikos premijos laureatas Kofi Annanas (Kofis Ananas), Jordanijos karalius Abdullah II (Abdula II), buvę Vokietijos kancleriai Helmutas Kohlis (Helmutas Kolis) ir Helmutas Schmidtas (Helmutas Šmitas).

Ši premija kaskart skiriama ir jaunimo organizacijai. Šių metų laureatai – jaunieji skautai.

Premijos steigėja yra Vestfalijos ir Lipės regionų verslo asociacija, vienijanti per 60 tarptautinių kompanijų.

Vestfalijos premija įsteigta 1998-aisiais, minint Vestfalijos taikos 350-ąsias metines. Šia sutartimi buvo užbaigti religiniai karai Europoje, padėti pamatai šiuolaikinei tarptautinei politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika D.

Monika D.  portretas
Jei ne NATO, Lietuvos lemtis būtų kaip Gruzijos (dabar Sakartvelos) ir Ukrainos. Atplėštų mūsų Vilniaus kraštą, prisidengę nacionalistine politika. O tą padaryti jiems padėtų tokie kolaborantai NA NA, įvažiavus draugiškiems taikos tankams. Tam NA NA tenka priminti, jog Kremlius (ne rusai okupavo Lietuvą, bol6evikai Lietuvos Vyriausybės nebuvo kviesti (riboti Stalino kariuomenės būriai turėjo tik dislokuotis uždarose bazėse, o jie išėjo ir padėjo užgrobti valdžią). Gi NATO ir Lietuvos organizacija, nes įstojo į ją, tautai pritarus ir nubalsavus. Lietuvos valdžia pasikvietė NATO batalionus saugoti valstybės sienas. Todėl tarp ´rusų´ (Kremliaus) ir NATO yra didžiulis skirtumas. Tik troliai to nenori parodyti.

Ričardas G. - tam troliui NA Na

Ričardas G.  -  tam troliui NA Na portretas
Na, kaip troliai moka viską apversti žemyn galva ! Lietuvos prezidentė sako - už taiką, o troliukas NA NA - atvirkščiai, kad kursto karą. Kas čia - kvailelis ar apgalvota propaganda? Matyt, čia abu atvejai. Kitus laiko kvailiais ir galvoja sujauks protus, primes agresyvumą. Gi Kremlius yra agresyvus, grobia svetimas teritorijas. NATO yra gynybinė organizacija, ji mūsų kraštą gina, nors troliai ir ją vaizduoja priešingai. Taip viską tie sovietikai paišo atvirkščiai. Tėvynės išdavikai! Kolaborantai ! Ko jie neišmauna į Maskoliją, jei Tėvynėje taip blogai ?

NU na na

NU na na portretas
NA,NAkada pribaltika tapo rusu -tai pripazistat kad okupavot pribaltika -saunuoliai pagaliau,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių