Baltijos šalių ir Vokietijos ministrai perspėja dėl gyventojų nusivylimo ES

  • Teksto dydis:

Trijų Baltijos šalių ir Vokietijos užsienio reikalų ministrai antradienį pareiškė, kad politikai privalo rimtai atsižvelgti į kai kurių piliečių nusivylimą Europos Sąjunga (ES) ir imtis ryžtingų veiksmų geriau atstovauti žmonių interesams.

„Būtina labai rimtai atsižvelgti į kai kur visuomenėse juntamą nepasitenkinimą ES funkcionavimu ir imtis ryžtingų veiksmų bei tinkamų atsakomųjų priemonių, kad ES geriau atstovautų visiems savo piliečiams“, – skelbiama Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Vokietijos ministrų pareiškime.

Rygoje susitikę ministrai pabrėžė, kad „būtina sutelkti bendras pastangas spręsti iššūkius, kuriuos galima įveikti tik bendrais europiniais sprendiniais, o kiti uždaviniai turi būti sprendžiami nacionaliniu ar regioniniu lygiu“.

Apklausos rodo, kad pastaraisiais metais didžiųjų Europos šalių gyventojai vis mažiau pasitiki ES ir jos institucijomis, Briuselis vis dažniau kaltinamas dėl demokratijos deficito ir atitrūkimo nuo eilinių piliečių rūpesčių,

Baltijos šalių gyventojai išlieka tarp didžiausių ES entuziastų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nekoks spendimas

nekoks spendimas portretas
su tamstos paimtu bileteniu nieko neiseis yra jau paruosti bileteniai su kryziukais postai issidalinti rinkimai tik del akiu tai jauciasi tau nekeista kad politikai nesireklamuoja vienas kitas perskaito kazka is lapelio ir tiek delvaizdo o jusu rinkejai balsas i dangu neina. vaigauskas sureguliuos

L

L portretas
Žingsnis po žingsnio link ....

Jonas

Jonas portretas
Vokietija ir tys Baltijos šalys. Vau kaip graudu.O kur dar kiti ES liūtai ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių