Baltijos ir Šiaurės šalių ministrai pabrėžė ES vienybę

  • Teksto dydis:

Po Jungtinėje Karalystėje įvykusio referendumo Baltijos ir Šiaurės šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausia, jog Europos Sąjunga (ES) išliktų susitelkusi ir vieninga.

Ministrai surengė telekonferenciją ir aptarė susiklosčiusią situaciją po Jungtinės Karalystės sprendimo pasitraukti iš ES, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Baltijos ir Šiaurės šalių koordinacinis formatas visuomet buvo skirtas tam, kad ES būtų dar labiau sutelkusi ir vieninga. Šiandien visi ministrai pakartojo, kad ES vienybė kaip niekada reikalinga diskusijose, vykstančiose po referendumo Jungtinėje Karalystėje. Būtent šia linkme ir sutarėme dirbti“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Baltijos ir Šiaurės šalių ministrai pabrėžė, kad gerbia Jungtinės Karalystės žmonių apsisprendimą ir tikisi, jog išstojimo procesas vyks sklandžiai ir pernelyg neužtruks.

„Turime sulaukti Jungtinės Karalystės oficialaus pranešimo apie sprendimą palikti ES. Suprantame, kad Britanijai reikia laiko, tačiau delsimas tai padaryti atneštų dar daugiau nežinomybės. Neapibrėžtumas žalingas ne vien politiniu, bet ir finansiniu požiūriu“, – sakė L. Linkevičius.

Telekonferencijoje dalyvavo NB6 – Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Suomijos ir Švedijos – ministrai.

Už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES ketvirtadienio referendume balsavo beveik 52 proc. britų. Šalis oficialiai dar nepradėjo išstojimo procedūros, o ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) sakė, kad tai turėtų daryti naujas Jungtinės Karalystės premjeras. Jis atsistatydinti žada rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

otto

otto portretas
Byrant ES, kuri šalis pasitrauks paskutinė? Lietuva?

ANGLU KLAIDA

ANGLU KLAIDA portretas
Pirmiause Anglijos runkeliam reikejo issaiskinti kas yra ES,kokia jos nauda.Cia kaip pavyzdys yra BALSAVIMAS LIETUVOJE DEL ANTROS PILIETYBES.Zmones akli...tiki bet kokio komunisto agitacijai.

DJ

DJ portretas
Kuo daugiau ES keršis Anglijai kas jau matosi ,tuo daugiau Anglus siutins ! Anglai gali atsakyti tuo pačiu ! Todėl ES maniakai turi susitaikyti su realybe ir toliau bendradarbiauti su Anglija juo labiau ji yra labai svarbi NATO šalis ! Kad tai yra smūgis visam ES maniakalizmui tai yra akivaizdu, bet ES maniakalizmo valdovė Murla pati prisidirbo ypač su feikine pabėgalų koncepciją, feikinių lėktuvų nukritimų, visokie feikiniai terorizmai Francūzijoje, Belgijoje ir taip toliau ! Jai yra geriau atsistatydinti nes kitaip gali būti grotos už viską ką jį yra pridariusi ! Sekantys i64jikai bus Francūzija, Ispanija ir Italija, o paskui jau visi kiti !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių