Baltarusijos URM atstovas: pasieniečių bepilotis nepažeidė Lietuvos oro erdvės

  • Teksto dydis:

Baltarusių pasieniečių bepilotis orlaivis nepažeidė Lietuvos oro erdvės, sako Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas Dmitrijus Mirončikas.

Pasak jo, orlaivis filmavo vaizdą Baltarusijoje.

„Anot Baltarusijos valstybės sienos komiteto, bepilotis „Phantom 3“ filmavo rajoną video pristatymui apie atnaujintą Privalkos sienos kirtimo punktą Lietuvos nurodytu metu. Baltarusijos bepilotis orlaivis nepažeidė Lietuvos oro erdvės“, – sakė D.Mirončikas, jį citavo Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Pareigūnas teigė, kad tai vienareikšmiai patvirtina bepiločio įrašytas vaizdas, taip pat automatiškai orlaivio fiksuojamos GPS koordinatės. Jis tvirtino, kad šia medžiaga ketinama pasidalyti su Lietuva.

D.Mirončikas taip pat pabrėžė, kad Lietuva greičiau galėjo išgirsti paaiškinimus apie galbūt pažeistą oro erdvę iš pačių baltarusių pasieniečių, o ne perduodami notą Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai.

„Klausimo kėlimas užsienio reikalų ministerijų lygmeniu tik atideda informacijos gavimą ir suteikia progų nepagrįstoms spekuliacijoms apie jautrius sienų ir oro erdvės apsaugos klausimus“, – pareiškė Baltarusijos URM atstovas.

Lietuva teigia, kad iš Baltarusijos atskridęs nenustatytas orlaivis šalies oro erdvę pažeidė ketvirtadienį. Anot Lietuvos pareigūnų, ties Lazdijų rajono savivaldybe jis skraidė apie dešimt minučių. Dėl to Baltarusijai įteikta nota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių