B. Vėsaitę dėl garbės ir orumo įžeidimo apskundė buvęs „Verslios Lietuvos“ vadovas

  • Teksto dydis:

Buvęs Ūkio ministerijos valdomos viešosios įstaigos "Versli Lietuva" vadovas Paulius Lukauskas apskundė teismui buvusią ūkio ministrę socialdemokratę Birutę Vėsaitę dėl garbės ir orumo įžeidimo.

"Byla gauta birželio pabaigoje ir ieškinys priimtas liepos pradžioje. Šalys - P.Lukauskas ir B.Vėsaitė. Procesiniai veiksmai kol kas beveik jokie neatlikti", - BNS ketvirtadienį sakė Kauno apylinkės teismo atstovė ryšiams su žiniasklaida Jomilė Juškaitė-Vizbarienė.

Gegužę iš "Versli Lietuva" vadovo pareigų pasitraukęs P.Lukauskas prašo paneigti tikrovės neatitinkančius tuometinės ministrės teiginius, esą "Verslios Lietuvos" veikloje būta pinigų plovimo požymių.

"Iš pradžių siūliau, kad paneigtų civiline tvarka per nustatytą dviejų savaičių terminą, bet ji nesutiko, nesureagavo. Tai vėliau kreipėmės į teismą. (...) Tikrai nesiekiu viešųjų ryšių, tiesiog man svarbi reputacija", - BNS ketvirtadienį sakė P.Lukauskas.

Jis teigė kol kas nenorįs komentuoti ir atskleisti, ar bus siekiama piniginės kompensacijos atlyginant žalą.

Kauno apylinkės teismas yra nurodęs B.Vėsaitei per 14 dienų pateikti atsakymą į P.Lukausko ieškinį.

Su B.Vėsaite BNS ketvirtadienį susisiekti nepavyko.

P.Lukauskas atsistatydino iš "Versli Lietuva" direktoriaus pareigų gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B.Vėsaitė, pasiūlymą dirbti žemesnėse pareigose arba pasitraukti. P.Lukauskas tąkart sakė nesulaukęs nė vieno priekaišto iš Ūkio ministerijos dėl jo darbo kokybės.

Kiek vėliau tuometinė ūkio ministrė B.Vėsaitė priekaištavo "Verslios Lietuvos" vadovui, esą jis darbo metu užsiėmė asmeniniais reikalais.

"Neturime ypač daug priekaištų viešosios įstaigos "Versli Lietuva" vadovui, tačiau faktas, kad žmogus net penktadalį darbo laiko skirdavo ne "Verslios Lietuvos" darbams, o asmeniniams verslams ar kažkokiems projektams, mus labai neramina. Aš norėčiau, kad šios svarbios Lietuvai organizacijos vadovas šimtu procentų atliktų tiesiogines savo pareigas ir susitelktų į eksporto plėtrą", - gegužę sakė B.Vėsaitė.

Tuo metu P.Lukauskas teigė, kad jo darbo sąlygos ir laikas buvo suderintas su Ūkio ministerijos vadovybe, jo išvykoms buvo gauti visi reikalingi leidimai.

Ūkio ministrės sprendimą dėl "Verslios Lietuvos" vadovo sukritikavo kai kurių visuomeninių ir verslo organizacijų atstovai, pabrėžę gerus "Verslios Lietuvos" darbo rezultatus.

Atsakydama į kritiką tuometinė ministrė įvardijo naujų priekaištų dėl "Verslios Lietuvos" veiklos.

"Matėme lėšų plovimo tendencijas. Žmonėms su psichine negalia buvo dėstomas seminaras "elektroninio verslo įrankiai“. Kai kurie iš tų žmonių negali net pasirašyti. Manome, kad įmonės „Versli Lietuva“ veikla verta ir tolesnio tyrimo", - gegužės 13 dieną "Lietuvos ryto" laidoje "Lietuva tiesiogiai" kalbėjo B.Vėsaitė.
Gegužės pabaigoje tuometinė ministrė pati sulaukė kritikos dėl kelionės į Kazachstaną bendrovės "Arvi" užsakytu lėktuvu. Spaudžiant Seimo opozicijai ir koalicijos partneriams, taip pat sulaukusi prezidentės kritikos B.Vėsaitė birželį atsistatydino iš ūkio ministrės pareigų.

P.Lukauskas 2009 metų gruodžio pradžioje pradėjo vadovauti tuometinei viešajai įstaigai "Eksportuojančioji Lietuva" (dabar - "Versli Lietuva"). Iki tol jis buvo "Procter&Gamble Marketing Latvia" atstovybės vadovas.

Pertvarkius Lietuvos ekonominės plėtros agentūrą (LEPA) bei atskyrus eksporto skatinimo ir investicijų pritraukimo funkcijas, 2010 metų pradžioje įkurtos dvi naujos viešosios įstaigos - "Eksportuojančioji Lietuva" ir "Investuok Lietuvoje".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sasa

Sasa portretas
Negali babania nors pusmeti nelįsti į eterį.

TUpas

TUpas portretas
Ji nesupranta, kad jos laikas baigėsi - daugiau jau ministre nebebus. tad su savo komentarais geriau patylėtų.Pas ją turgaus bobos leksikos elementai : kai išsižioja - užsidaro ausys ir negirdi kas jai yra sakoma.Jeigu giriasi savo žiniomis ir išsimokslinimu, tai turėtų turėti pagarbos kitam.Tele laidose - kas ant liežuvio tas ir į eterį.

JOOOOO

JOOOOO portretas
Yra tokių žmonių, kurie nesupranta, kad negali dirbti ministrais.Tokia yra Vėsaitė.Na, ir kas , kad keli diplomai ir pan., bet yra buka, storžieviška ir nemoka reikšti savo minčių.Tokias žmonės vadina chaminėmis.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių