B. Markauskas: žemės ūkio viceministrais dirbs nepartiniai specialistai

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sako nejautęs jokio politinio spaudimo, renkantis viceministrus, todėl jų pareigas užims savo sričių specialistai.

„Nebuvo jokio politinio spaudimo, nebuvo jokių susitarimų tarp partijų dėl vienų ar kitų žmonių. Nebuvo iš vidaus partijos spaudimo. Nebuvo partijos pirmininko ar premjero spaudimo ir pats ministras galėjo rinktis komandą. Tas suteikia tam tikro sunkumo, nes tokiu atveju norisi turėti stiprią komandą, kuria galėtum pasitikėti“, - antradienį spaudos konferencijoje teigė B.Markauskas.

Anot jo, viceministras turėtų tapti Žemės ūkio ministerijos Ekonomikos ir tarptautinio bendradarbiavimo departamento vadovas Rolandas Taraškevičius, buvęs premjero Algirdo Butkevičiaus visuomeninis konsultantas Darius Remeika ir geodezijos paslaugų bendrovės „Geosmart“ įkūrėjas ir geodezininkas Artūras Bogdanovas.

Ketvirtąja viceministre gali tapti Lietuvos kaimo plėtros atašė Briuselyje Jurgita Stakėnienė.

„Šiai dienai yra daromos visos pastangos, kad tai būtų Jurgita. Ji yra atašė ir turi įvairius įsipareigojimus, tarp jų ir darbo. Dar viskas derinama. Šį vakarą Jurgita grįžta į Vilnių ir bus derinama su ja. Aš norėčiau, kad ji būtų įvardinama kaip galima kandidatė“, - kalbėjo B.Markauskas.

Jo teigimu, viceministrai turėtų pradėti darbą sausio pirmoje pusėje.

R.Taraškevičius bus atsakingas už Europos Sąjungos, tarptautinius reikalus bei prekybos politiką, D.Remeika - už gamybos politiką, o A.Bogdanovas - už Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) pertvarką bei žemės politiką.

A.Bogdanovas kol kas nenorėjo išsamiai kalbėti apie būsimą NŽT pertvarką.

„Pirmųjų sprendimų dar kol kas neįvardinsiu. Strateginis tikslas būtų NŽT valdymo reforma. Labai yra daug problemų bendradarbiavimo tarp centrinės įstaigos ir regioninių filialų. Gaunasi valstybės valstybėje efektas, o tai reikia taisyti“, - spaudos konferencijoje teigė A.Bogdanovas.

41-ių R.Taraškevičius Žemės ūkio ministerijoje dirba nuo 2002 metų, 43-ių D.Remeika yra dirbęs Maisto ir veterinarijos tarnyboje, Europos Komisijos Maisto ir veterinarijos biure bei Žemės ūkio rūmuose, o 33-ių A.Bogdanovas 2010 metais įkūrė bendrovę „Geosmart“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių