Atskleidė datą, kada visas ministerijas sukels po vienu stogu

Vyriausybė planuoja optimizuoti valstybės institucijų darbą, atsisakyti besidubliuojančių jų funkcijų - tai įgyvendinant tikimasi iki 2020-ųjų panaikinti 15 procentų viešojo sektoriaus įstaigų.

Ketvirtadienį paskelbtame Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane iki 2018-ųjų vidurio numatoma parengti ir iki 2019-ųjų pabaigos įgyvendinti viešojo sektoriaus įstaigų koncepciją - peržiūrėti įstaigų besidubliuojančias funkcijas. Tikimasi, kad tai jau 2020-aisiais padės sumažinti viešojo sektoriaus įstaigų 15 procentų. Darbiniame dokumente, kurį matė BNS, buvo užsibrėžtas dvigubai didesnis tikslas: atsisakyti 30 procentų įstaigų.

Iki 2019-ųjų vidurio valstybės institucijose bus siekiama įdiegti vadinamąją „Lieknos Vyriausybės“ (angl. LEAN Government) metodologiją, t.y. būtų optimizuojami vidiniai institucijų procesai.

Tikimasi, kad šios priemonės iki 2020-ųjų padės sutaupyti apie 20 proc. biudžeto lėšų, skirtų valstybinio sektoriaus funkcijų atlikimui, o keturi penktadaliai visų valstybinio sektoriaus funkcijų bus teikiamos konsoliduotai.

Tarp kitų viešojo sektoriaus efektyvinimo priemonių - tikslas iki 2020-ųjų pabaigos iš kitų įstaigų ir institucijų perimti ir centralizuotai valdyti ne mažiau nei 60 proc. administracinės paskirties valstybės nekilnojamojo turto, apjungti valstybės informacinių išteklių, informacinių technologijų infrastruktūrą, 2018-ųjų pradžioje įsteigti Nacionalinį paslaugų, Vyriausybės teisės centrus, metų viduryje - patobulinti Valstybės tarnautojų darbo užmokesčio sistemą, sustiprinant jų orientaciją į rezultatus. Kitų metų pabaigoje taip pat ketinama panaikinti mokestį už Registrų centro duomenų, reikalingų valstybės ir savivaldybių funkcijoms, teikimą, iki 2019-ųjų pabaigos - apskaityti visą valstybinę žemę.

Iki 2021 metų pabaigos ketinama iškelti ministerijas į naujas bendras patalpas.

Kovos su korupcija srityje iki 2018-ųjų pabaigos Vyriausybė planuoja sukurti asmenų, pranešusių apie korupciją, apsaugos sistemą, dar labiau griežtinti atsakomybę už korupcinius nusikaltimus, numatant atskiras bausmes dėl žalos ES finansiniams interesams, analizuoti atsakomybės už korupciją privačiame sektoriuje įteisinimo galimybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ne po vienu stogu reikia, o apjungt jas visas į vieną (kaip ir urėdijas) - KIEK bus sutaupyta 'vadovaujančių' personų, kiek kanceliarija sumažės, o ir buhalterijos vienos pakaks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių