Atsistatydino žemės ūkio viceministras darbietis R. Šatkauskas (komentarai)

Žemės ūkio viceministras „darbietis“ Rytis Šatkauskas pirmadienį įteikė atsistatydinimo pareiškimą, pranešė Žemės ūkio ministerija.

R.Šatkauskas, be to, kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydamas suteikti jam visą informaciją, kuria remiantis viešoje erdvėje skleidžiamos abejonės dėl jo darbo skaidrumo. Jis taip pat prašo paaiškinti, ar jo pavardė minima kokiuose nors tyrimuose, kuo jis įtariamas.

„Vertindamas šią situaciją kaip nuolatinį politinių spekuliacijų objektą ir trukdį mano tiesioginiam darbui, nusprendžiau pasitraukti. Ir nors neabejoju, kad iš teisėsaugos organų gausiu sau palankius atsakymus, nenoriu, kad vieno asmens problema trikdytų ministerijos darbą“, – rašoma R.Šatkausko pareiškime.

R.Šatkauskas BNS tvirtino nei kaip įtariamasis, nei kaip liudytojas, nei kaip specialusis liudytojas nebuvo apklaustas jokiose bylose. Su teisėsaugos pareigūnais jis teigė bendravęs tik savo iniciatyva, kai pernai spalį televizija TV3 pranešė apie neva jo per tarpininkus reikalautą 500 tūkst. litų kyšį.

Pernai gruodį šio viceministro darbo kabinete buvo rasta klausimosi įranga.

„Darbietis“ sakė nežinąs, kodėl jo pavardė galėjo atsidurti vadinamajame juodajame sąraše.

„Aš to sąrašo nemačiau, man sunku spėlioti“, - BNS teigė jis.

Viceministro atsistatydinimo pareiškimas dar nepatenkintas. Žemės ūkio ministras „darbietis“ Vigilijus Jukna yra išvykęs į komandiruotę užsienyje, grįš trečiadienį.

Apie ketinimą trauktis iš pareigų R.Šatkauskas informavo Darbo partijos pirmininkę, Seimo vadovę Loretą Graužinienę.

Darbo partijos deleguotas R.Šatkauskas žemės ūkio viceministro pareigas pradėjo eiti 2013 metų vasario mėnesį. Prieš tai jis buvo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, 2005-2008 metais yra ėjęs aplinkos viceministro pareigas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusį antradienį žurnalistams patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba jai ir premjerui pateikė pažymą apie įtartinus viceministrus. Pasak prezidentės, šiame sąraše be kitų yra ir finansų bei aplinkos viceministrai.

Žiniasklaidos duomenimis, iš viso „juodajame“ sąraše devyni viceministrai.

L. Graužinienė: R. Šatkauskas apgins savo vardą ir galės toliau dirbti atsakingose pareigose

Seimo pirmininkė, Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė pagyrė žemės ūkio viceministro Ryčio Šatkausko sprendimą trauktis iš pareigų. Ji teigė mananti, kad „darbietis“ apgins savo reputaciją ir galės toliau eiti aukštas pareigas.

„Sveikinu Rytį Šatkauską, kad jis priėmė tokį sprendimą. Manau, kad jis garbingai apgins savo vardą ir galės kitą kartą toliau dirbti atsakingose pareigose“, - pirmadienį Prezidentūroje žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Paklausta, ar patartų ir kitiems vadinamajame juodajame sąraše atsidūrusiems viceministrams pasielgti taip pat, parlamento vadovė sakė, kad tai kiekvieno asmeninis reikalas.

„Kiekvieno viceministro yra asmeninis klausimas, ir pirmiausia tai ministrų klausimas. Ministrai pagal Korupcijos prevencijos įstatymą turi tikrinti savo viceministrus. Manau, kiekvienas ministras tą atliks“, - sakė L.Graužinienė.

Žemės ūkio viceministras „darbietis“ R.Šatkauskas atsistatydinimo pareiškimą įteikė pirmadienį. Jo ir dar aštuonių viceministrų pavardė minima „juodajame“ sąraše, kurį sudarė Specialiųjų tyrimų tarnyba.

V. Gapšys: R. Šatkauskas atsistatydino ir dėl asmeninių priežasčių

Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys teigia, kad „darbietis“ žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas atsistatydino ir dėl asmeninių priežasčių.

V.Gapšys taip pat sakė, kad kiti šios partijos viceministrai nebus raginami palikti postų, kol ant jų mestas šešėlis nebus pagrįstas.

„Aš nematau jiems jokio pagrindo trauktis, tiesą sakant, ir R.Šatkauskas tokio pagrindo nemanau, kad jis turėjo. Jisai tai padarė tiesiog ir dėl tam tikrų asmeninių priežasčių, mes su juo buvome kalbėjęs apie šitą veiksmą jau šiek tiek anksčiau, negu jis padarė tą patį pareiškimą. Tai yra kai kurie dalykai, kurie galbūt ir neatsispindi pareiškime“, - aiškino V.Gapšys.

Jo teigimu, tai istorija dėl jam mesto šešėlio vis tiek nesibaigė - bus toliau laukiama paaiškinimų dėl kaltinimų.

„Jeigu mestas šešėlis žmogus, turės jis būti paaiškintas, kaip jis atsirado, mes nemanome, kad taip yra sąžininga elgtis su žmonėmis“, - kalbėjo V.Gapšys.

Jo manymu, dėl įtarimų viceministrams pirmiausia turi būti informuojami jų vadovai.

„Aš manau, kad bet kuriuo atveju turi būti dokumentai, kurie būtų pateikti pirmiausia tiesioginiams vadovams - ministrams“, - kalbėjo V.Gapšys.

Žemės ūkio viceministras „darbietis“ R.Šatkauskas atsistatydinimo pareiškimą įteikė pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam strategija

tam strategija portretas
ko gero, pats esi apsidirbęs ir prisidirbęs, nes bet koks prezidentės žingsnis, nukreiptas prieš betvarkę, sukelia konvulsijas tavo smegenų dėžėje.

klausimas

klausimas portretas
gal grazus pavyzdys uzkres ir bendrapartiecius, o tai ir teismo nuosprendi isklause vistiek nutaiso naglas mordas ir neatsistatydina?

Pinokis

Pinokis portretas
Šitas dar iš Kauno atvažiavo su uodega - prisidirbęs. Ne Prezidentė tuos sąrašus sudarė, bet kriminalinė žvalgyba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių