Besitraukiantis D. Pavalkis keršija Darbo partijai?

  • Teksto dydis:

Atsistatydinimo pareiškimą parašęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis atleido viceministrę Genoveitą Krasauskienę.

Atsistatydinimo pareiškimą parašęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis atleido viceministrę Genoveitą Krasauskienę.

Atleido viceministrę

Kaip BNS informavo Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM), G.Krasauskienė atleista nuo gegužės 1 dienos kaip praradusi pasitikėjimą.

Atsistatydinimo pareiškimą ministras D.Pavalkis įteikė praėjusią savaitę, kai jį delegavusi Darbo partija apkaltino nevykdant partijos ir Vyriausybės programos.

G.Krasauskienę į viceministres taip pat delegavo Darbo partija.

Darbo partijos atstovas Vytautas Gapšys D.Pavalkio sprendimą įvardija kaip „beviltišką elgesį“, tačiau teigia, kad dar anksti atsakyti, ar G.Krasauskienė grįš į pareigas. Pasak V.Gapšio, bus atsižvelgta į naujojo ministro nuomonę.

„Man atrodo, jau visiems viskas yra akivaizdu. D.Pavalkis dirbo silpnai, Vyriausybės programos nesugebėjo vykdyti, dabar bando pigiais dalykais išlieti savo emocijas, kas yra visiškai beprasmis dalykas. Taip ir vertinu, kaip D.Pavalkio beviltišką elgesį“, - pirmadienį BNS sakė V.Gapšys.

Dėl kandidatų į švietimo ir mokslo ministrus antradienį spręs Darbo partijos prezidiumas.

„Pirmiausia turi būti surastas, patvirtintas naujasis ministras. Naujasis ministras, natūralu, išsakys savo lūkesčius dėl komandos. Palaukime naujojo ministro, jis turės tarti savo žodį“, - klausiamas dėl G.Krasauskienės grąžinimo į pareigas sakė V.Gapšys.

D.Pavalkis ministro pareigas eiti baigs gegužės 11 dieną.

Tenkins prašymą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pranešė, kad atleis švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį, kuris praeitą savaitę parašė atsistatydinimo pareiškimą.

D.Grybauskaitė žurnalistams sakė, kad D.Pavalkio atsistatydinimo istoriją vertina „kaip labai negražų politinį pavyzdį, kada ministras buvo verčiamas ir priverstas padėti pareiškimą įvairiais negražiais, netgi kriminaliniam pasauliui būdingais metodais, kada buvo ir šantažuojama dauguma, ir taip pat premjeras“.

„Kiek žinau, netgi, galima sakyti, (buvo) ir didžiulis spaudimas su grasinimais ir pačiam ministrui. Taigi matome fenomeną Lietuvos politikoje, kada metodai naudojami labai nekorektiški, ir, be abejo, tokiomis sąlygomis ministras negalės dirbti, todėl versti jį (dirbti) tikrai negalėsiu, jeigu jau toks sprendimas jo, nors ir, sakyčiau, priverstinis, bet sprendimas yra. Aš tenkinsiu jo prašymą“, - sakė prezidentė.

Tuo metu „darbiečių“ laikinasis pirmininkas, parlamentaras Valentinas Bukauskas sako, kad visi sprendimai Darbo partijoje yra priimami kolegialiai ir demokratiškai.

„Apie kokius grasinimus ir šantažą galima kalbėti? Nebuvo ir nėra jokių grasinimų nei pačiam ministrui, nei koalicijos partneriams. Sunkiai įsivaizduoju, kaip demokratiniai pačios partijos deleguoto ministro atšaukimo principai, galiojantys visose demokratiškose šalyse, staiga gali virsti kriminaliniais“, - Darbo partijos pranešime cituojamas V.Bukauskas.

D.Pavalkis pasitraukti nusprendė, kai jį delegavusios Darbo partijos vadovybė apkaltino nevykdant partijos ir Vyriausybės programos.

Naujus kandidatus į švietimo ir mokslo ministro postą Darbo partijos prezidiumas turėtų įvardyti antradienį. D.Grybauskaitė sakė, kad ji naujo ministro rinktis neskubės, o siūlomos kandidatūros bus kruopščiai tikrinamos.

„Stengsiuosi rinktis iš to, ką bus galima parinkti, iš blogiausių bent jau geriausią variantą. Nemanau, kad kažkas bus ypatingo, bet, be jokios abejonėmis, tikrinsime ir su struktūromis, ir su teisėsaugos institucijomis, kad būtų kuo mažiau šešėlių“, - aiškino šalies vadovė.

Paprašyta įvertinti „darbiečio“ Vydo Gedvilo tinkamumą šioms pareigoms, prezidentė sakė, kad konkrečiai diskutuoti dar negali.

„Aš konkrečiai negaliu diskutuoti dėl kandidatūrų, rinksiuosi iš kelių, jeigu netiks - ir dar iš kelių ir taip toliau, manęs neriboja Konstitucija nei įstatymai laike, aš galiu rinktis ir mėnesį, ir pusę metų. Viskas priklausys nuo kandidatų kokybės. Ir būtinai tikrinsiu per teisėsaugos institucijas“, - pabrėžė ji.

Pagal Konstituciją, ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
sėdėdamas ant dviejų partijų kėdžių ,pavalkis vis dėlto pagaliau persėdo į konservatorių pusę ____tiko ir labai patiko mūsų prezidentei ,na vyrukas turės pasirinkimą ar dums į konservatorių gaują ,ar toliau tarnaus prezidentei ,,,,sėkmės, kai nori tarnauti ,tik paduok savo lenciūgėlį ,,,,,

Elena

Elena portretas
Neprieme i darba daugiau darbieciu, o gal ir pati Gapsi, todel ir atleido. Paziuresim ka geresni isrinks kniazius.

tai Aldonai

tai Aldonai portretas
daugelis buvo komunistais, bet dirbo gerai ir mylėjo bei myli Lietuvą. O tokie šiukšlintojai, kaip tu, privalo į save pažiūrėti ir įvertinti, o kaip dirbu aš? Didžiausias akmuo mums visiems yra uspaskichas, todėl būtina veikti tik jo metodais, kad net pradėtų spirgėti. Aišku, kad tai tyčinis vyriausybės darbo trukdymas, juk nepasakyta ir nenurodyta nė vienas Pavalkio blogas darbas, gal tu, Aldona, įvardysi, ką Pavalkis blogai darė, kad jį net iš pareigų reikia mesti, o fizrukas gedvilas dirbs geriau?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių