Atsistatydina už korupciją nuteistas Šakių meras

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį iš pareigų atsistatydina Šakių rajono mero 70-metis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Juozas Bertašius.

Šį sprendimą meras priėmė po nepalankaus Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžio, kuriuo atmestas jo advokato skundas ir jam paliktas galioti anksčiau paskelbtas nuosprendis, kad jis kaltas dėl prekybos poveikiu. Merui skirta apie 6 tūkst. eurų bauda.

Po teismo posėdžio J.Bertašius BNS parodė notaro patvirtintus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) skirtus dokumentus, kad atsistatydina iš mero pareigų. Dokumentus jis žadėjo tuoj pat nuvežti į VRK.

J.Bertašius taip stabdo savo narystę Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, mero ir tarybos nario įgaliojimai prieš laiką nutraukiami, kai įsiteisėja teismo apkaltinamasis nuosprendis. Net jeigu nebūtų mero atsistatydinimo pareiškimo, VRK panaikintų jo mandatą.

„Turėsime naikinti mandatą, jeigu nuosprendis įsiteisėja“, – BNS sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Po Apeliacinio teismo sprendimo nuosprendis merui įsiteisėjo.

Pasak Z.Vaigausko, Šakiuose tiesioginiai mero rinkimai greičiausiai bus rengiami drauge su mero rinkimais Jonavoje. Šios savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius atsisakė pareigų, nes tapo ūkio ministru. VRK vadovas svarstė, kad šiuose savivaldybėse rinkimai galėtų vykti kitų metų gegužę.

2014 metų gruodį nuosprendį J.Bertašiui paskelbė Kauno apygardos teismas.

Kartu su meru dėl turto iššvaistymo nuteista Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė.

Jie kaltinti, kad 2012 metais M.Jurgilienė parūpino J.Bertašiui į sodybą statybos darbams 245 tonas smėlio iš karjero, priklausančio valstybei, už tai, kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ar kita tikėtina įtaka, greičiau išspręstų praktinio vairavimo mokymo aikštelės, reikalingos centrui mokyti vairuotojus, įrengimo klausimą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS apgailestavo, kad taip nutiko jų partijos merui.

„Aš gerbiu šitą žmogų, jis nemažai padarė Šakių rajonui ir žmonės neveltui jį iš naujo rinko. Ta istorija ne šios kadencijos, praktiškai žmonės žinojo apie tą istoriją, buvo tikrai labai plačiai šnekama savivaldybėje. Žmonės rinkdami jį meru pakartotinai, vertindami ir tas aplinkybes, vis dėlto rinko jį meru“, – sakė partijos vadovas.

„Bet įstatymai yra įstatymai, tvarka yra tokia, kokia yra, ir atitinkamai bus sprendimai tokie, kokie numatyti įstatymuose“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
toki mera kaip bertasiu jau senei reikejo nusalinti ir visa ta grietinele kuriu tuos pinigus plauna i savo kisene varguoliu ir dar pasodinti reik

Anonimas

Anonimas portretas
korupcija ir tevynes isdavimas turetu buti baudziama vienodu lygiu nes tevynes is davimas ir korupcija vienodai pavojinga valstybes saugumui ir ekonomikai jeigu yra toks istatymas priimtas kaip tevynes isdavimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių