Iš atostogų grįžusio premjero laukia pokalbis Prezidentūroje ir apklausa STT

  • Teksto dydis:

Atostogas baigusio ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus artimiausiu metu laukia įtempta politinė darbotvarkė - pokalbis su prezidente, sveikatos apsaugos ministrės atsistatydinimas, tai pat - numatoma paties premjero apklausa Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).

Antradienį Vyriausybės vadovas grįžta į darbą po dvi savaites trukusių atostogų. BNS žiniomis, jis ilsėjosi Karibų jūros regione. Lietuvoje ministras pirmininkas praleis porą dienų, o ketvirtadienį jis išvyksta savaitės trukmės vizito į Indiją.

Trečiadienį planuojamas A.Butkevičiaus susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite, kurios teigimu, „dėl korupcijos šešėlio situacija Vyriausybėje yra sudėtinga“.

Dėl kelių skirtingų teisėsaugos atliekamų tyrimų premjero atostogų laiku į apklausas kviesti keli jo vadovaujamos Vyriausybės nariai - sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė, aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas, Druskininkų meras socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Ričardas Malinauskas. K.Trečiokas ir R.Malinauskas buvo apklausiami kaip specialieji liudytojai. Specialaus liudytojo statusas suteikiamas, kuomet teisėsauga turi duomenų apie galimą nusikaltimą, tačiau jų nepakanka įtarimams pareikšti.

STT taip pat yra patvirtinusi, jog numato liudytoju apklausti ir patį Vyriausybės vadovą valdančiųjų socialdemokratų pirmininką A.Butkevičių, tačiau apklausos laikas kol kas nesuderintas. Šiuo atveju STT tiria galbūt darytą poveikį priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo, kuris galėjo turėti reikšmės įteisinant nelegalias statybas vadinamojo Druskininkų Vijūnėlės „dvaro“ teritorijoje.

Sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė yra pranešusi, jog grįžusiam iš poilsio premjerui ketina įteikti atsistatydinimo pareiškimą. Ji sulaukė kolegų socialdemokratų ir prezidentės kritikos, kai pripažino anksčiau davusi kyšį medikams, o STT apklausė ją tiriant galimą korupciją Šiaulių ligoninėje. Premjeras BNS yra sakęs, jog ministrė pati turi trauktis iš pareigų.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė - Lazdauskienė BNS sakė, kad kol kas nėra žinoma ministro pirmininko ir sveikatos apsaugos ministrės susitikimo data. Ji turėtų paaiškėti vėliau antradienį.

Prokurorai praėjusią savaitę taip pat pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad Žemės ūkio ministerijai pavaldi Rinkos reguliavimo agentūra galėjo per brangiai pirkti maisto produktus skurstantiesiems. Tarp brangiai pirktų produktų galėjo būti ir Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho šeimos valdomo Kėdainių konservų fabriko gaminiai.

Žemės ūkio ministerijai, kuri įgyvendina agentūros savininko teises ir pareigas, vadovauja „darbietė“ Virginija Baltraitienė.

Prokuratūrai pradėjus tyrimą pirmadienį žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius pranešė atsistatydinantis iš pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam MANAU

tam MANAU portretas
Nei tu stovėjai, nei tu žinai kas ta partškolą, kaip pat vadini. Esi bukas ir tamsus kaip tundra. Tiems ministrams Lietuva yra per didelė valstybė, nes tarpusavyje nesusigaudo. Jiems tik kolchozui vadovauti. Geras būtų kolchozo pirmininkas Butkevičius ir buhalterė Graužinienė. Valstybinius reikalus jiems per sunku spręsti.

Renė

Renė portretas
Butkevičius pailsėjo,prisisėmė jėgų,tai dabar aiškins,kaip jį ir jo partija puolama .O jie,nekalti avinėliai,niekada juk prie svetimo ,tiksliau-valstybinio turto,nė iš tolo.O su Malinausku tik kavutės išgerti važinėja.

Agnė

Agnė portretas
Tam,,manau''.Nei tu tuose mitinguose stovėjai,nei ką.Dabar visi KGBistai ir mitinguose dalyvavo,ir Baltijos kely stovėjo,ir po tankais krito-žodžiu vos ne šventieji tampa.O iš tikrųjų dergia mūsų valstybę,niekina mūsų labiausiai nusipelniusius žmones.Taip kaip šitas pasivadinęs,,manau''.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių