Atkirto G. Landsbergiui: čia ne turgus, žmonių likimais prekiauti negalima

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad urėdijų reforma ir pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata šildymui yra nesusiję klausimai ir turėtų būti svarstomi atskirai.

Taip parlamento vadovas komentavo konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio pasiūlymą, kad opozicija galėtų balsuoti už „valstiečių“ siūlomą miškų pertvarką mainais į lengvatą centriniam šildymui.

„Aš manau, kad tai yra ne turgus ir negalima žmonių likimais prekiauti. Čia nesusiję klausimai visiškai. Manau, kad jie turi būti sprendžiami atskirai. Aš suprantu, kad daug konservatorių rinkėjų yra miestuose ir jiems rūpi pasirūpinti labiau miestiečiais, o mes norime pasirūpinti visais Lietuvos žmonėmis“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė V.Pranckietis.

Aš manau, kad tai yra ne turgus ir negalima žmonių likimais prekiauti. Čia nesusiję klausimai visiškai.

G.Landsbergis antradienį vakare LRT televizijai pareiškė, jog opozicija nuosekliai kovoja, kad PVM lengvata šildymui būtų grąžinta, tad mainais į šį sprendimą būtų galima išreikšti palaikymą urėdijų reformai.

Pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos siūlomą pertvarkos modelį, visus valstybinius miškus Lietuvoje valdytų valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“, kuri būtų įsteigta sujungus dabartines 42 miškų urėdijas, Valstybinį miškotvarkos institutą ir Generalinę miškų urėdiją.

Šildymui nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas, iki tol jis buvo 9 procentai. Birželio pabaigoje Seimas atmetė opozicijos siūlymą grąžinti lengvatą nuo rugsėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Na va, išsidavė - pagal Pranckietį žmonės yra tik valstiečiai, pasirūpinti jais, tai reiškia sumažinti ir taip socialiai neteisingus mažus ūkininkų mokesčius varganų miestiečių, gyvenančių daugiabučiuose, sąskaita. Pranckieti, kodėl ūkininkai gauna pigesnį dyzeliną, tai socialiai neteisinga lengvata, jie turėtų dar primokėti už daugiau už jį, nes labai teršia gamtą.

Nerka

Nerka portretas
Turgus ne turgus,bet savo rinkejams atstovauja reikia.

paskaityti rekomenduociau

paskaityti rekomenduociau portretas
bibliotekose pajieskoti apie senelius, prosenelius nu taip nuo I- ojo Pasaulinio karo.... idomus isrotiniai faikai pildosi su tesiniu...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių