A. Armonaitė ketina peržiūrėti verslą reguliuojančias įstaigas

Kandidatė į ekonomikos ir inovacijų ministres, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė ketina peržiūrėti verslą reguliuojančias įstaigas, neatmeta galimybės jas optimizuoti.

„Mums reikia grįžti prie verslo priežiūros. Tų institucijų yra kelios dešimtys, kurios šiandien prižiūri verslą ir kaip joms sekasi jį prižiūrėti, ar jos yra baudėjos, ar jos yra konsultantės, kaip yra suformuluoti jų tikslai, ar jie leidžia pasireikšti privačiai iniciatyvai ir sukurti žmonėms gerovę, ar tie tikslai stabo privačią iniciatyvą ir veja investicijas iš Lietuvos“, – LRT radijui antradienį sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, koronaviruso krizė yra gera galimybė peržiūrėti įstaigų tikslus, optimizuoti besidubliuojančias funkcijas, atnaujinti inspektorių kompetencijas.

Mums reikia grįžti prie verslo priežiūros.

„Esu girdėjusi ne vieną žmogų kalbant, kad susidūrus su tuo reguliavimu, įsteigus verslą ir atėjus kažkokiems vienos ar kitos rūšies inspektoriams, jiems kyla mintis apie emigraciją. Jei žmonėms santykis su valstybės institucijomis net kelia tokias kraštutines mintis, vadinasi, mums reikia daryti viską, kad tai pasikeistų“, – teigė A. Armonaitė.

Keliami didesni reikalavimai

A. Armonaitė teigia, kad Ingridos Šimonytės formuojamai Vyriausybei yra keliami kur kas aukštesni reikalavimai nei ankstesniems Ministrų Kabinetams.

„Aš matau, kad šios Vyriausybės kandidatams reikalavimų kartelė yra kur kas aukštesnė, negu buvo visoms ankstesnėms pastarojo meto Vyriausybėms. Matyt, tai nėra blogai, tai yra gerai. Tiesiog tikimasi iš tų žmonių daugiau“, – LRT radijui sakė A. Armonaitė pabrėždama, kad tikisi, jog Laisvės partijai nebereikės ieškoti, kuo pakeisti jau pasiūlytų kandidatų.

„Laukiame prezidento žodžio. Aš tikiuosi, aišku, kad nereikės iš naujo sąrašo atidaryti“, – turėdama galvoje sąrašą, iš kurio buvo atrinkti Laisvės partijos kandidatai į ministrus, teigė A. Armonaitė. Kaip tikino politikė, kandidatai į Laisvės partijai tekusias ministerijas buvo atrinkti daugiau nei iš 10 žmonių sąrašo.

Pirmadienį ji susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda. Jo atstovas Antanas Bubnelis teigė, kad, prezidento vertinimu, A. Armonaitė turi daug energijos ir motyvacijos įgyvendinti pokyčius.

31-erių A. Armonaitė Seime dirba antrą kadenciją. Ji iki 2018-ųjų buvo Liberalų sąjūdžio narė, o pernai įkūrė Laisvės partiją ir tapo jos pirmininkė. Ši partija šiemet pateko į Seimą bei kartu su rinkimais laimėjusiais konservatoriais bei Liberalų sąjūdžiu formuoja Vyriausybę.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį su paskirtąja premjere I. Šimonyte susitinka aptarti jos pateiktus kandidatus į ministrus. Prezidentas pastarąją savaitę užsiminė, kad ne visi pateikti kandidatai į ministrus bus patvirtinti.

Prezidentūra po vykusių susitikimų sukritikavo Laisvės partijos deleguojamą kandidatę į teisingumo ministres Eveliną Dobrovolską ir į susisiekimo ministrus siūlomą Kasparą Adomaitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbininkas

Darbininkas portretas
Burzujai jei pamazinsi mokescius dydesniu algu nemokes.Dirbu statybose virvsalandziai ir ttt ant popieriaus rodo minimalia alga Sodra nezino apie virsvalandzius ir sestadienius.Uz virsvalandzius ir sestadienius darbdavys ne visada sumoka kai moka moka premijomis ar dar kazkaip kad tik apgauti Sodra.Sutartis su uzsakovais uz simtus tukstanciu Euru o mokamas minimumas valstybe negaudo vagiu.O darbdavys meluoja darbininkams nedideli ikainiai valandinis apmokejimas mazas kai kartais suzinai is uzsakovo kiek valandinis ar pervesta uz padaryta darba medziagos uzsakovo buna nustembi kodel maza alga.O burzujus vazineja su nauju dzipu turi namu butu ir ttt.Susirgai karkis gausi minimuma kuri Sodrai rodo gerai kad si valdancioji koalicija padidino minimuma darbdavys neturi kur dingti tenka moketi sodrai ir legalizuoti alga .Nera Lietuvoje doru verslininku kad moketu kiek padaret pasiklausineji ir kitose firmose dirbanciu visur apgaule melas ir darbdavio godumas.Pamazinus mokescius dardavys lobs

Cha cha

Cha cha portretas
Verslui laisve darbininka vergu padaryti .Svarbiausia dezute nuo viskio kad butu?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Mažai - didelės pašalpos............
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių