Dėl miškų reformos – „valstiečių“ ir konservatorių politinis žaidimas

Valdančioji koalicija nekinta, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis, „valstiečiams“ urėdijų reformai užsitikrinus opozicinių konservatorių balsus mainais į paramą mažesniam PVM šildymui.

„Koalicija nekinta, koalicijoje dirba LVŽS ir Socialdemokratų partija, šituo klausimu koalicijos partnerių nuomonės išsiskyrė, bet sakyčiau, kad tai, kas dabar vyksta, rodo, kad mes Seime randame pritarimą visiems šios Vyriausybės suformuotiems siūlymams – ar koalicijos narių balsais, ar su opozicijos pagalba“, – sakė R.Karbauskis antradienį bendroje „valstiečių“ lyderių ir konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio trumpoje spaudos konferencijoje.

Socialdemokratams nepalaikant Vyriausybės siūlomos urėdijų reformos, LVŽS deleguotas premjeras Saulius Skvernelis užsitikrino opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos paramą, kartu padėdamas mažesnį pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą šildymui.

Šis susitarimas įtvirtintas raštu – jį antradienį pasirašė ministras pirmininkas S.Skvernelis, Tėvynės sąungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas G.Landsbergis ir LVŽS seniūnas R.Karbauskis.

Susitarime pažymima, kad siekiant Lietuvos narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje pratęstoje pavasario sesijoje Miškų įstatymo pakeitimai dėl valstybinių miškų valdymo pertvarkos bus priimti su pasiūlymais, kurie suderinti su Vyriausybės pozicija.

Kitu punktu susitariama, kad Vyriausybės teikimu nuo 2017 metų rudens šildymo sezono „siekiant mažinti gyventojų energetinį skurdą ir socialinę atskirtį“ bus įvedamas lengvatinis PVM tarifas šildymui, o tam reikalingus teisės aktus bus siekiama priimti iki spalio 1 dienos.

„Mes gavo prašymą paremti svarbias pertvarkas, kurios Lietuvai reikalingos, ir būnant opozicijoje yra sudėtinga, kad už mūsų įstatymus būtų balsuojama, ir mes paprašėme paramos savo įstatymo projektui. Mes maksimaliai paremsime urėdijų pertvarkos klausimą, dabar eisime į balsavimą ir aš tikiuosi, kad tie klausimai, kurie Vyriausybei reikšmingi, bus priimti“, – bendroje spaudos konferencijoje sakė G.Landsbergis.

Klausiamas, ar tai reiškia, kad Vyriausybė iš esmės padeda veikti mažumos sąlygomis, premjeras S.Skvernelis sakė, jog tai „veikimas strateginių valstybės interesų naudai“.

„Džiaugiuosi, kad yra politinės jėgos, atstovaujančios Seime, kurios mato šiek tiek plačiau nei siauri partiniai interesai ir mato strateginius tikslus, kuriuos reikia valstybei pasiekti. Šis (urėdijų) klausimas strategiškai susijęs su mūsų galimybe tapti EBPO nare“, – sakė premjeras.

„Yra bendradarbiavimas, kas buvo deklaruota ir opozicijos didžiausios frakcijos lyderio, ir mūsų, parama strateginiams sprendimams, kurie reikalingi Lietuvai. Tie žodžiai sutampa su darbais“, – situaciją įvertino Ministrų kabineto vadovas.

Vyriausybė už konservatorių balsus dėl urėdijų pertvarkos svarstys galimybę grąžinti PVM lengvatą šildymui, tačiau kad lengvatos tarifas bus kitas nei buvę 9 procentai.

„Nustatysime greičiausia kitokius tarifus“, – anksčiau antradienį BNS sakė S.Skvernelis ir patikino, kad su Europos Komisija dėl to jau deramasi. „Jau deriname“, – pridūrė jis. 

Šildymui  nuo birželio taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurijus Subotinas.

Jurijus Subotinas. portretas
As jums ne karta sakiau: Skvernelis - tai Landsbergis be barzdos, o Karbauskis - tai ta pati Grybe tik be 3,14zdos.Tai kur as buvau neteisus?VISUS PASKUTINIUS 28 METUS MUS VALDO NUSIKALTELIAI, KURIE VADINA SAVE "ishsivadavimo sajudis".

...

... portretas
ACH: "Šis susitarimas įtvirtintas raštu – jį antradienį pasirašė ministras pirmininkas S.Skvernelis, Tėvynės sąungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas G.Landsbergis ir LVŽS seniūnas R.Karbauskis" - pagal Konstituciją Seimo nario mandatas yra LAISVAS, tad tokie parašai - GRUBUS pasityčiojimas iš Konstitucijos, tokie pasirašėliai nusipelno APKALTOS už prekybą Seimo narių balsais ir įžūlų pasityčiojimą iš Konstitucijos!

Bijo apsisikėliai

Bijo apsisikėliai portretas
liesti valstiečius kol anie turi Lietuvos visuomens palaikymą...:D)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių