Metų žmogus – prezidentė D. Grybauskaitė

  • Teksto dydis:

Metų žmogumi lietuviai laiko prezidentę Dalią Grybauskaitę, rodo „Baltijos tyrimų“ atlikta apklausa, kurią šeštadienį skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

Lietuvos prezidentę metų žmogumi laikė 21 proc. apklausos dalyvių.

Svarbiausias metų įvykis, 69 proc. respondentų nuomone, buvo popiežiaus Pranciškaus vizitas Lietuvoje.

Pasaulio metų žmogumi daugiausia (20,2 proc.) apklausos dalyvių įvardijo JAV prezidentą Donaldą Trumpą (Trampą), pasaulio metų įvykiu – „Brexit“ (19 proc. respondentų).

Apklausa vykdyta lapkričio 9–26 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Cia gal sumaise zurnalistas su anekdotu skiltimi:)))

Senas pirdžius Kęstas – komunizmo statytojo eksponatas

Senas pirdžius Kęstas – komunizmo statytojo eksponatas portretas
.........................................

Kęstas

Kęstas portretas
Kokią tvarką mums palieka D. Grybauskaitė? Egzistuoja geras mažų lietuviškų algų paaiškinimas. "Lietuvis, mano manymu, iki šiol nemėgsta verslo, todėl į jį žvelgia plėšriai, kaip pirmykštis medžiotojas į medžioklę – kai pasitaiko proga, griebia kiek gali, išnaudoja iki maksimumo, nes verslo sąlygos gali bet kada pasikeisti. Neturime lėto verslo, verslo kaip gyvenimo būdo, kultūros, nes lietuviui norisi greitai užsidirbti, o po to užsiimti kuo nors kitu." Iš čia ir atsiranda tokios algos, su kuriomis neišgyvensi. Niekam tas nerūpi, verslininkai ir masiuliai tik džiaugiasi galimybe asmeniškai lupti pinigus. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių