Per apkaltą atvirai balsuojama nebus, nes nepritarė Seimas

Seimas antradienį nepritarė „valstiečių“ atstovo Justo Džiugelio siūlymui atvirai balsuoti per apkaltą.

Už tokią Seimo statuto pataisą po pateikimo balsavo 30 Seimo narių, prieš buvo 13, susilaikė 27 parlamentarai.

Už siūlymą balsavo posėdyje dalyvavę konservatorių frakcijos nariai, „valstiečių“ balsai pasiskirstė perpus abejose pusėse. Kitų frakcijų atstovai daugiausiai buvo „prieš“ ir susilaikė.

J. Džiugelis sakė pataisas pasiūlęs reaguodamas į žlugusį balsavimą dėl priesaiką sulaužiusio Mindaugo Basčio mandato panaikinimo, oponentai tvirtino, kad tokia tvarka prieštarautų laisvo mandato principui.

„Po praėjusios savaitės priimto gėdingo sprendimo dėl M. Basčio apkaltos norėčiau pradėti diskusijas dėl atviro vardinio balsavimo apkaltos atveju“, – sakė J. Džiugelis.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas teigė, kad slaptas balsavimo principas dėl personalijųį tvirtintas Konstitucijoje.

„Nenoriu būti pamokslininkas, bet didžiausias demokratijos laimėjimas yra būtent tiesioginiai visuotiniai ir slapti rinkimai, renkant personalijas, tas parašyta ir Konstitucijoj. Būtent slapti rinkimai sudaro galimybę laisvai, niekieno nevaržomiems balsuoti“, – sakė socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Būtent slapti rinkimai sudaro galimybę laisvai, niekieno nevaržomiems balsuoti.

Praėjusią savaitę Seime žlugo balsavimas dėl M. Basčio mandato panaikinimo. Jis vėliau paskelbė pats atsistatydinantis, o balsavimo rezultatais pasipiktinę žmonės susirinko į tūkstantinį mitingą prie Seimo.

Žlugus balsavimui dėl apkaltos, frakcijos ėmė svaidytis kaltinimais, kas dėl to kaltas: „valstiečiai“ rodė į konservatorius ir atvirkščiai.

Premjerui paskelbus, kad balsavime dalyvavę „valstiečiai“ turi įrodymus buvę už apkaltą, opozicija atkreipė dėmesį į sugadintų biuletenių skaičių, keldami versiją, kad nufotografavus biuletenį su balsu „už“ jie galėjo būti sugadinti.

Kartu opozicija biuletenių fotografavimą įvertino kaip balsavimo slaptumo pažeidimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Labai nusivyliau Dziugeliu, galvojau, kad jis blaiviai, gudriai mastantis, bet jis nesupranta, kad atvirai balsuodavo KOMUNISTAI. Tik slaptas balsavimas uztikrina DORO, SUBRENDUSIO ir MASTANCIO politiko tikra pasirinkima. Atviri balsavimai tai vaiku zaidimas smelio dezeje.

perkam

perkam portretas
jam parašiutą , nereikės į televizijos bokštą kartis ............

ALGIS

ALGIS portretas
Dabar laukim Džiugelio pasiūlymo nugriauti televizijos bokštą , nes jame nėra neįgalięsiems laiptų .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių