Apie Seimą svajoja daugybė buvusių ir esamų sportininkų

  • Teksto dydis:

Patekti į Seimą siekia daugybė buvusių ar esamų sportininkų profesionalų, tačiau politologas Algis Krupavičius abejoja, ar sportinis kapitalas sėkmingai virs politiniu, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Vytauto Didžiojo universiteto profesorius A.Krupavičius laikosi nuomonės, kad politinės partijos, į Seimo rinkimus kviečiančios žinomus sportininkus, jų visuomeninį kapitalą bando paversti politiniu.

„Tačiau abejoju, ar tai daroma sėkmingai. Santykinai ne tiek daug sportininkų išrenkama į Seimą. Sportininkų politikoje, žinoma, yra, bet labai iškilių politikų, atėjusių iš sporto pasaulio, Lietuvoje nesurastume“, - pridūrė politologas.

Pasak dienraščio, daugiausia sportininkų į rinkimus eina su Liberalų sąjūdžiu - su juo į Seimą kandidatuoja disko metikas Virgilijus Alekna, šachmatininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, galiūnas Žydrūnas Savickas, buvęs krepšininkas Linas Kvedaravičius, baidarininkas Saulius Bucevičius. Su Darbo partija į parlamentą vėl bandys patekti moterų krepšinio treneris Vydas Gedvilas, lenktynininkas Saulius Girdauskas, buvęs futbolininkas Ritas Vaiginas, ilgametis atletinės gimnastikos treneris Ričardas Sargūnas. Dar vienas „darbiečių“ kandidatas, buvęs Seimo narys ir praėjusios kadencijos Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus sovietmečiu irgi garsėjo kaip sportininkas - buvo Sovietų Sąjungos akademinio irklavimo rinktinės narys, pelnęs įvairių spalvų medalius.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į rinkimus vedasi kovinės savigynos ir dziudo meistrą Kęstutį Smirnovą, Dainių Kepenį, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, kaip ir per praėjusius rinkimus, - krepšininką Sergejų Jovaišą. Socialdemokratų partijos kandidatų sąraše - Lietuvos irkluotojas ir pedagogas Algirdas Raslanas, rankinio treneris, buvęs Varėnos meras Vidas Mikalauskas. Parlamentaras nuo pernai vadovauja ir Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Steponas

Steponas portretas
E.Masiūlis lengvai uždirbdavo manau net gi ir daugiau nei 5000 eurų..Atlyginimas jam buvo mokamas iš verslininko rankų tiesiai į E.Masiūlio rankas.

Steponas

Steponas portretas
Manau, kad sportininkai galėtu spręsti tik sportines problemas bet ne daugiau. Sportininkai yra ištvermingi daug metu sportavo, savo supratimais ir sugebėjimais galėtu fiziškai dirbti įvairiuose versluose. Būdami seimo salėse jie gali per balsavimą, netinkamai balsuoti už netinkamai paruoštą įstatymo projektą.

SPORTUOJANTIS ZMOGUS - NERA BLOGAI , TIK

SPORTUOJANTIS ZMOGUS -  NERA BLOGAI , TIK portretas
Labai svarbu , KAD besibraudamas prie sotaus lovio , saziningai ivertintu ir savo protinius sugebejimus , kad bent vienas universitetas butu pabaigtas , o ne nupirktas diplomas ....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių