A. Anušauskas: turime toliau stiprinti NATO kolektyvinę gynybą

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad būtina toliau gerinti NATO atsaką stiprinant viso Aljanso oro gynybą, taip pat ir Baltijos regione.

„Labai vertiname ir džiaugiamės Jungtinių Amerikos Valstijų įsipareigojimais Europos ir viso Euroatlantinio regiono gynybai. Transatlantinis ryšis yra kaip niekad svarbus“, – sakė ministras, pirmą kartą, kaip ir JAV gynybos sekretorius Lloydas J. Austinas III, dalyvaudamas NATO gynybos ministrų susitikime.

A. Anušauskas pabrėžė, kad Lietuva, suprasdama teisingos finansinės naštos pasidalijimo svarbą, laikosi savo įsipareigojimo šalies gynybai skirti 2 proc. BVP. „Mūsų žodžiai mažai ką reiškia, jei jų neparemsime resursais, todėl sieksiu, kad iki 2024 metų Lietuvos gynybai būtų skirta 2,2 proc. BVP“, – sakė jis.

Kreipdamasis į NATO gynybos ministrus, A. Anušauskas akcentavo NATO kolektyvinės gynybos ir atgrasymo svarbą. „Rusija išlieka saugumo grėsme ir Baltijos regione. Turime tęsti Aljanso kolektyvinės gynybos stiprinimą, todėl šiame kontekste ir toliau turi būti tęsiami kolektyvinės gynybos įsipareigojimai per NATO gynybos planus, NATO pajėgumų vystymą ir jų parengties gerinimą“, – sakė ministras. 

A. Anušauskas vasario 17–18 dienomis nuotoliniu būdu dalyvauja NATO gynybos ministrų susitikime, skirtame aktualiausiems Aljanso klausimams aptarti. Trečiadienį vykusioje sesijoje ministrai daugiausia dėmesio skyrė NATO atgrasymo ir gynybos stiprinimui ir sąjungininkų finansinės naštos pasidalijimo svarbai.

Ketvirtadienį NATO gynybos ministrai kalbės apie tarptautinių operacijų Afganistane ir Irake ateitį. Šiose operacijose dalyvauja ir Lietuvos kariai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Užuojauta jums p. besikeikianti ir besikoliojanti Kremliaus šunauja (sovietiniai kolonistai, kolaborantai, Karbauskio žalios vištos spaudytojai bei kitos Lietuvos atmatos ir atmatėlės). Jūsų kvailumas beribis. Ar jūs susiriesdami keiksitės, ar jūs taškydamiesi nuodingom seilėm koliositės, niekas jums nepadės.

nordland

nordland portretas
tupk ant zemes, tu turi tik moketi duokle ir aptarnauti ponus poligonuose, stai ir visa tavo misija

NUKENTEJUSI ŠEIMA

NUKENTEJUSI ŠEIMA portretas
O kur jus buvote 2014 -2015m kai kauno gyventojai buvo užzombinti o gal nato paligone buvo atliekami bandymai
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių