A. Anušauskas: Rusijos kariai Baltarusijoje kelia dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį pareiškė, kad Rusijos karių atvykimas į Baltarusiją kelia dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai.

Maskva teigia, kad Rusijos kariai dislokuoti Baltarusijoje vasarį vyksiančioms pratyboms. Tuo metu Vakaruose tvyro nerimas dėl galimo Rusijos įsiveržimo į kaimyninę Ukrainą.

„Dabartinėje situacijoje Rusijos karinių pajėgų įžengimą į Baltarusiją vertiname ne tik kaip saugumo situaciją destabilizuojantį veiksnį, bet ir kaip keliantį dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai“, – feisbuke rašė A. Anušauskas.

Anot Maskvos, per pratybas, skirtas „užkirsti kelią išorės agresijai“, Baltarusijoje bus dislokuota raketų sistemų S-400.

Rusija neatskleidė, kiek karių dalyvauja pratybose, apie kurias anksčiau šią savaitę paskelbė Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka. Minsko teigimu, manevrai rengiami dėl augančios karinės grėsmės iš kaimyninių Ukrainos ir Lenkijos.

Vertiname ne tik kaip saugumo situaciją destabilizuojantį veiksnį, bet ir kaip keliantį dar didesnę tiesioginę grėsmę Lietuvai.

A. Anušauskas teigė, kad trečiadienį susitiks su devynių NATO šalių, „kurios aktyviai prisideda prie Lietuvos saugumo stiprinimo“, ambasadoriais.

„Aptarsime saugumo situaciją, supažindinsiu su Lietuvos veiksmais“, – sakė ministras.

Reaguojant į įtampą regione, Lietuva nutarė kitąmet padidinti šauktinių, taip pato Ukrainos kariuomenės instruktorių skaičių, ankstinti salvinės raketų ugnies sistemų įsigijimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz tai padekokit

uz tai padekokit portretas
jakilaiciui tapinui ir visiems atmatoms kurie stovejo rankutem susikabine prie sienos,tai ju nuopelnas.

Anonimas

Anonimas portretas
idomu kam reikalinga ta vargole letuva tai kad anusis megok ramiai nekas tau i uspakali nespardis

ooo

ooo portretas
kaip ten su amerikono nuostata,kad kiekviena salis laisva spresti sukuo susideti, ar Bielarusija ,,tai jau visai kas kita,,???
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių