A. Maldeikienės, N. Puteikio ir D. Kuolio keliai išsiskiria?

Politinės partijos „Lietuvos sąrašas“ bendražygiai Naglis Puteikis, Aušra Maldeikienė ir Darius Kuolys, kartu kandidatavę į Vilniaus tarybą, neranda bendro sutarimo dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose. N. Puteikis ketina dalyvauti su kelių partijų koalicija, vienas iš partijos „Lietuvos sąrašas“ lyderių D. Kuolys teigia dar nenutaręs, ar juose dalyvaus, o A. Maldeikienė greičiausiai dalyvaus kaip savarankiška kandidatė.

Vizijų kyla įvairių

Politinė partija „Lietuvos sąrašas“ Vilniaus miesto taryboje iškovojo 4 mandatus. Partijos „Lietuvos sąrašas“ atstovai – N. Puteikis, D. Kuolys, A. Maldeikienė ir Gediminas Storpirštis.

N. Puteikis portalui LRT.lt teigė, kad kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose ketina dalyvauti kelių mažų partijų koalicijoje – „Lietuvos sąrašo“, Krikščioniškosios demokratijos partijos bei Lietuvos centro partijos. „Dabar partijų atstovai tarpusavyje dėl to tariasi. [...] Tikimės pusės vietų Seime“, – nesikuklina politikas.

Pasiteiravus, kuo ši koalicija skirtųsi nuo kitų partijų ir kokią nišą norėtų užimti, N. Puteikis išskyrė tris svarbiausius uždavinius.
„Norime, kad būtų atstatyti rinkimai į seniūnijų tarybas; norime atkurti 1994-aisiais panaikintą visuomenės atstovavimą teismuose; taip pat absoliutaus finansų skaidrumo. Pavyzdžiui, Danijoje bet kuris pilietis gali užeiti į bet kurią valstybės įstaigą ir specialus tarnautojas jam suteiks informaciją visomis formomis apie bet kurią sąmatą, darbus ar paslaugas, kurios buvo nupirktos naudojant biudžeto pinigus iki paskutinio euro cento“, – išskyrė N. Puteikis.

Tuo metu „Lietuvos sąrašo“ lyderis D. Kuolys pripažino dar nenutaręs, ar dalyvaus Seimo rinkimuose. „Kol kas dirbu ir dirbsiu Vilniuje. Mes esame laisvų žmonių sambūris, kuris svarsto savo ateities perspektyvas, diskutuojame. [...] Mūsų partija deklaravusi, kad nesiekia valdžios, o tiesiog piliečių, visuomenės savivaldos – ko nepavyko nuveikti politinėms partijoms per 25 metus“, – pridūrė D. Kuolys.

Portalui LRT.lt pasiteiravus, ar realu, jog šių partijų koalicija galėtų gauti pusę vietų parlamente, D. Kuolys atsakė: „Nežinau, apie tai su N. Puteikiu dar neteko kalbėti. Bet kiekvienas politikas gali turėti įvairių vizijų.“

A. Maldeikienė žada dalyvauti kaip savarankiška kandidatė

Vilniaus miesto tarybos narė A. Maldeikienė teigia greičiausiai dalyvausianti būsimuose Seimo rinkimuose, bet esą neaišku, ar tai darys su „Lietuvos sąrašu“.

„Niekad nebuvau tos partijos narė, atsiradau ten visiškai atsitiktinai. Eidama į savivaldos rinkimus pasakiau, kad kategoriškai niekada nepalaikiau violetinio judėjimo ir „Tiesos“ judėjimas man nesuprantamas, nes nežinau, kokios tiesos jie nori. Visuomenėje tiesa yra nustatoma teismo procesuose. Nežinau, ar galėčiau jiems atstovauti, nors ten yra tikrai labai simpatiškų žmonių, bet ar jie turi politines pažiūras – nežinau.

Mano idėja yra būti savimi, nes sunkiai save įsivaizduoju lietuviškų partijų kontekste. Turiu aiškias politines pažiūras, bet jos nesirealizuoja šioje erdvėje. Todėl, jei kandidatuosiu, tai kaip savarankiška kandidatė. [...] Tačiau tikimybė, kad tokie žmonės kaip aš, kurie nesąmonių nekalbėjo ir nekalbės, bus išrinkti – maža“, – LRT.lt komentavo A. Maldeikienė.

Ekonomistė teigia, kad sostinės Žirmūnų apygardoje parlamento rinkimams buvo užsiregistravusi spontaniškai, tačiau kitąmet vyksiantiems Seimo rinkimams pradės ruoštis nuo būsimo pavasario.

„Man tiesiog nusibodo klausytis nesąmonių apie socialinius modelius. Tai – kliedesiai. Socialiniai modeliai, kuriuos daro mokslininkai, yra visiška nesąmonė, nes jie juos analizuoja, o ne daro. Politinės partijos turi juos kurti pasiremdamos savo politinėmis pažiūromis. Į rinkimus partijos eina siūlydamos visuomenei vieną ar kitą jų pasaulėžiūrą atitinkantį socialinį modelį, o rinkėjai nutaria, kuris jiems yra artimesnis“, – aiškino A. Maldeikienė.

Pasak politikės, juokinga stebėti, kaip greitai ir akivaizdžiai pamirštami pažadai rinkėjams: „Aš sąmoningai nedalyvavau koalicijos sutarties rašyme, bet pasakiau, kad ją vykdysiu, pasirašiau. Ar tie žmonės prisimena, ką pažadėjo? Pas mane ta sutartis guli namuose ir darbe ant stalo – visada galiu pasitikrinti ir tikrinsiu kiekvieną mūsų politinį sprendimą. Iš tikrųjų į politiką einu po truputėlį šviesti ir mokyti žmones“, – LRT.lt kalbėjo A. Maldeikienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Kažkoks minties galiūnas -:)))

APOLONAI

APOLONAI portretas
čia tau galvą taip stipriai skaudėjo?

17 Apolonas

17 Apolonas portretas
Taigi, jei neatsisveikinsime su Nagliu Puteikiu ir jo komanda, o leisimės jų vadovaujami, netrukus galėsime „džiaugtis“ atsidūrę seno raugo partijoje ir stebėti, kaip eilinį kartą pilietinis ir protestinis potencialas yra nukanalizuojamas eilinio demagogo ambicijoms tenkinti. Tai neišvengiamai įvyks, jei leisime, kad Naglio Puteikio komanda performatuotų partiją, surinkę iki suvažiavimo trūkstamą kiekį būtinų partijos narių. Taip, formaliai sprendimas priklauso nuo jūsų, bet priimkite jį neformaliai, pagal sąžinę. Ir nesakykite, kad niekas jūsų neįspėjo.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių