A.Kunčiną siūloma skirti Duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi dar 5 metams

  • Teksto dydis:

65 metų Algirdą Kunčiną siūloma skirti Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi dar penkerių metų kadencijai.

Tai Vyriausybei siūlo socialdemokrato Juozo Bernatonio vadovaujama Teisingumo ministerija.

A.Kunčinas taip pat priklauso Socialdemokratų partijai, tik, kaip reikalauja įstatymas, jis turi būti sustabdęs narystę partijoje.

"Ministro manymu, Algirdas Kunčinas gerai atlieka jam pavestą darbą, yra patyręs ir puikiai išmano savo veiklos sritį. Be to, Europos Sąjungoje kuriant ir įgyvendinant itin svarbius ES asmens duomenų apsaugos reformos planus, A.Kunčino patirtis yra ir bus neįkainojama, todėl skirti naują Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovą esant minėtoms aplinkybėms būtų visiškai neracionalu", - teisingumo ministro pasirinkimą BNS paaiškino ministro patarėjas Sergejus Tichomirovas.

Jeigu Vyriausybė pritars šiam siūlymui, nauja A.Kunčino kadencija būtų pradėta skaičiuoti nuo kitų metų sausio 1-osios.

Inžinierius radistas ir filosofas A.Kunčinas minėtai inspekcijai vadovauja nuo 2006 metų gegužės. Jis 1996–2000 ir 2000–2004 metais buvo išrinktas Seimo nariu.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktorius į pareigas skiriamas konkurso būdu 5 metų kadencijai. Tačiau, anot teisingumo ministro atstovo, skiriant tą patį vadovą antrai kadencijai konkurso rengti nereikia.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriumi asmuo gali būti skiriamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dpt

Dpt portretas
O nuo keliu metu Lietuvoje vyrai "iseina" i pensija?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių