Akmenės meras kritikuoja planus centralizuoti vaiko teisių apsaugos sistemą

  • Teksto dydis:

Centralizavus vaiko teisių apsaugos sistemą, atsiras papildoma grandis, o kuo daugiau tarpinių grandžių, tuo didesnė klaidų tikimybė. Taip LRT RADIJUI sako geriausiu meru išrinktas Akmenės rajono vadovas Vitalijus Mitrofanovas. Anot jo, iš atsiradusių inspektorių, kurie tik bars savivaldybes, naudos nebus.

Po įvykių Kėdainių rajone, kai mirė patėvio sumuštas keturmetis berniukas, planuojama centralizuoti vaiko teisių apsaugos sistemą. Akmenės rajono vadovas V. Mitrofanovas tokį sprendimą kritikuoja.

Kalbėdamas apie planus centralizuoti vaiko teisių apsaugą, V. Mitrofanovas sako, kad yra liūdna, kai svarstymai prasideda tik atsitikus tam tikram įvykiui vienoje ar kitoje savivaldybėje: „Tuomet bandoma parodyti, kad yra kažkokia blogybė ir tuoj pat reikia keisti visą sistemą. Šiuo atveju tai situacija dėl vaikų. Vėl reakcija, kad kažką reikia daryti, nes kažkuriose savivaldybėse yra netvarka.“

V. Mitrofanovo teigimu, su [Socialinės apsaugos ir darbo] ministerija buvo diskutuota apie tai, kad Akmenės savivaldybėje, Vaiko teisių apsaugos skyriuje, nepakanka lėšų. „Iš savivaldybės biudžeto lėšų pridedame gerokai daugiau. Papildomai finansuojame beveik pilną etatą“, – teigia pašnekovas.

Pasak V. Mitrofanovo, puolus centralizuoti vaiko teisių apsaugą, atsiras papildoma grandis: „Kalbant apie algoritmus, yra žinoma, kad kuo daugiau tarpinių grandžių, tuo didesnė klaidų tikimybė. Tuomet belieka aiškintis, kurioje vietoje ta klaida įvyksta.“

Akmenės rajono vadovo manymu, savivaldybėms reikėtų suteikti galimybę tvarkytis pačioms. „Viskas juk priklauso nuo bendruomenės, švietimo, socialinių darbuotojų, seniūno. Jei atsiras kažkokie inspektoriai, kurie tik bars savivaldybes, nemanau, kad iš to bus naudos“, – įsitikinęs V. Mitrofanovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių