Aiškėja Seimo rinkimų mozaika

Po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos tarybos posėdžio paaiškėjo konservatorių kandidatai vienmandatėse apygardose rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos tarybos posėdžio paaiškėjo konservatorių kandidatai vienmandatėse apygardose rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Šiuo metu 32 atstovus Seime turintys konservatoriai ruošiasi spalį vyksiantiems parlamento rinkimams. Didžioji dalis partijos kandidatų buvo patvirtinti ankstesniame tarybos posėdyje, kuris vyko lapkritį.

Tada ir paaiškėjo, kad Baltijos apygardoje kandidatuos Seimo narė Agnė Bilotaitė, o Gargždų apygardoje – Klaipėdos rajono tarybos narė Rasa Petrauskienė. Kiti pretendentai šiame regione nebuvo aiškūs.

Po pastarojo tarybos posėdžio patvirtinti 67 kandidatai vienmandatėse apygardose, tarp jų – ir Klaipėdos miesto bei Kretingos ir Palangos atstovai.

Klaipėdoje, Danės apygardoje, kuri apima uostamiestį ir dalį Klaipėdos rajono, kandidatuos Rimantas Didžiokas, Marių – Andrius Petraitis, Pajūrio (Klaipėdos miestas ir Neringa) – Arūnas Barbšys.

Palangos–Kretingos (Palangos miestas, Kretingos rajonas) apygardoje kandidatuos buvęs Seimo narys Vaidotas Bacevičius, nors tikėta, kad ši garbė turėjo tekti dabartiniam parlamentarui, buvusiam Palangos merui Pranui Žeimiui.

Dėl teisės kandidatuoti vienmandatėje Palangos–Kretingos apygardoje grūmėsi net trys konservatoriai. Palanga kandidatu buvo iškėlusi P.Žeimį, o Kretinga – Dovydą Bajorą. Tačiau laimėjo buvęs Seimo narys V.Bacevičius.

Beje, Palangos politikai, netekę rinkėjų Pajūrio apygardoje, kurioje praėję rinkimai buvo itin palankūs kurorto konservatoriams (čia 2012-aisiais rinkimus laimėjo šios partijos atstovas P.Žeimys), pakartoti savo sėkmę veikiausiai tikėjosi ir šiemet, tačiau situacija pasikeitė.

Šiais metais naujai sudarytoje Palangos–Kretingos apygardoje konservatoriams teks grumtis su itin charizmatiška asmenybe – gydytoju ir diplomatu, socialdemokratų atstovu Antanu Vinkumi, kuris čia itin aktyviai reiškiasi jau nuo praėjusio rudens.

Esą jau dabar akivaizdu, kad palangiškiams gerbėjų balsų gali neužtekti. Ir tai liečia ne tik konservatorius, bet ir kitas Palangos politines partijas. Nes balansas Kretingos naudai yra beveik 4 tūkst. rinkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Vinkus prie AMB kapo: - Moookyyytoooojaaaaauuu auauauau, au au au au moookytoooojaaaau, auauauau, mokyyytojaaaau....Socdemams tokio ir reikia. Au-au.

Faktas

Faktas portretas
Durniu komentarai. Visa tai humoras.

Algis

Algis portretas
Apie kokias čia mozaikas kalbate? Negi galvojate, kad Didžiokas ar Barbšys turi bent menkiausią galimybę? Masinės scenos aktoriai ir ne daugiau.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių