„Agrokoncernas“ išnuomojo vienintelį automobilį – G. Kildišienės motinai

  • Teksto dydis:

Seime daugumą turinčių „valstiečių žaliųjų“ lyderio Ramūno Karbauskio valdomas „Agrokoncernas“ nuolat nenuomoja automobilių su įmone nesusijusiems fiziniams asmenims, teigia Lietuvos bankas (LB), išanalizavęs Seimo narės Aušros Maldeikienės prašymą išaiškinti, ar „Agrokoncernas“ nepažeidžia Vartojimo kredito įstatymo.

A.Maldeikienė sako, kad LB išvada įrodo R.Karbaukį melavus.

„Agrokoncernas“ centriniam bankui nurodė, kad 2016 metų vasario 10 dieną sudaryta automobilio pirkimo–pardavimo išsimokėtinai sutartis buvo vienkartinė, ji nutraukta šių metų sausio 16 dieną, BNS pranešė LB Komunikacijos departamento direktorius Giedrius Simonavičius. Anot jo, centrinis bankas neturi pagrindo laikyti „Agrokoncerno“ vartojimo kredito davėju.

Pagal šią sutartį automobilį „Range Rover“ iš „Agrokoncerno“ pirko buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė.

A.Maldeikienė sako, kad LB išvada įrodo R.Karbauskį melavus, kai jis viešai Seime sausio 17 dieną teigė, kad „tai (automobilių nuoma - BNS) yra normali praktika, išperkamosios nuomos sutartis, palūkanos ir visa kita, kaip priklauso, tokių žmonių, kaip Greta Kildišienė, mūsų verslo praktikoje yra šimtai tūkstančių“.

„Lietuvos bankas paneigė sausio 17 dieną spaudos konferencijos metu Seimo nario Ramūno Karbauskio viešai paskleistą informaciją, kad išperkamoji automobilių nuoma su įmone nesusijusiems fiziniams asmenims yra įprastinė „Agrokoncerno“ įmonės praktika“, - pranešime spaudai sakė A.Maldeikienė.

„Ir aš dabar juo turiu tikėti? Turiu tikrinti kiekvieną žodį“, - BNS sakė Seimo narė.

Portalo delfi.lt paskelbtos sutarties detalės rodo, kad galutinė automobilio kaina su mokesčiais siekė apie 47 tūkst. eurų. V.Mikalauskienė už automobilį buvo sumokėjusi 22 tūkst. eurų. Ji pernai vasarį pervedė 5 tūkst. eurų avansą, nuo kovo iki šių metų sausio kas mėnesį darė tūkstančio eurų įmokas, tačiau rugsėjį pervedė 7 tūkst. eurų įmoką. 

Vėliau paaiškėjus, kad G.Kildišienė nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų, „valstietė“ atsistatydino iš Seimo nario pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Nei vieno ten nėra švento, visų nagai lenkti į save. Todėl reikia mažinti jų skaičių, pigiau kainuos visiems.Susidaro įspūdis, kad į seimą einama tik dėl asmeninės naudos.

Anonimas

Anonimas portretas
nauja valdžia pradėjo dirbti ir judinti iš peties kai kurias vietas tai seimo veteranai ir anūkai sugalvojo kaip patrukdyti dirbti. mes ponai seimo nariai jus renkame kad dirbtumėt o ne nesąmonėmis užsiimtumėte nuimti visas privilegijas mokėti minimalią algą tada gal dirbs iš meilės Lietuvai ir jos žmonėms atėjo daug naujų narių naujų įdėjų leiskite dirbti gal kas ir nepavyks bet leiskime dirbti visos valdžios pridirbo visko patys matome kokia padėtis Lietuvos ir jos gyventojų

Anonimas

Anonimas portretas
Kreivys pats iš savęs nuomojasi, iš savo įmonės - kanceliarinių lėšų įsisavinimas škesss, Kubilius ne ką prastesnis ir taip toliau, laukiu nesulaukiu kada atsistatydins :)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių