Abejonė: dalis Seimo narių pagalbininkų uždirbs daugiau

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija iš esmės pritaria pataisoms, kurios numato galimybę Seimo nariams turėti ir padėjėjų, ir patarėjų, tačiau abejoja pastariesiems siūlomu atlyginimu.

Vyriausybės išvados projektą parengtusi ministerija siūlo apsvarstyti, ar nauja „Seimo nario patarėjo pareigybė neturėtų būti priskirta žemesnei politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių kategorijai“, nes pagal grupės parlamentarų siūlymą ji pagal apmokėjimą būtų prilyginta Seimo pirmininko pavaduotojo patarėjo, opozicijos lyderio patarėjo ir Vyriausybės įgaliotinio pavaduotojo pareigybei.

Kartu ministerija atkreipia dėmesį, kad pakeitimams įgyvendinti nebūtų galimybės Seimui skirti papildomų lėšų ir jie turėtų būti įgyvendinami iš Seimo kanceliarijai valstybės biudžete patvirtintų asignavimų.

Gegužę parlamentarai po pateikimo pritarė Seimo statuto ir Valstybės tarnybos įstatymo pataisoms, kad kiekvienas Seimo narys galėtų turėti po vieną padėjėją-sekretorių ir po du patarėjus. Patarėjo pareigybė pagal pirminį siūlymą būtų geriau apmokama nei padėjėjo.

Dabar kiekvienam parlamentarui tenka po tris padėjėjo-sekretoriaus etatus.

Išvadą Vyriausybė svarstys pasitarime pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
kada man, privačiame sektoriuje dirbančiam, bosas skirs bent 3 pagalbinius? Blemba, rūkyčiau visą dieną ir kompu grajinčiau

Nuomone.

Nuomone. portretas
Kada seimunu ir ju pagalbininku skaicius bus sumazintas.Simunu ir ju padejeju skaicius per didelis Lietuvai.Kol grieztai nepareikalausime ,tol taip ir tesis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių