Valdantieji sutarė, kad socialinis modelis būtų priimtas kuo greičiau

  • Teksto dydis:

Valdantieji sako sutariantys, kad darbo rinką liberalizuojantis socialinis modelis būtų priimtas kuo greičiau, antradienį šis klausimas buvo aptartas koalicijos politinės tarybos posėdyje.

„Dėl socialinio modelio, politinėje taryboje buvo dar kartą šis klausimas iškeltas, mes laikomės labai vieningos nuomonės ir pozicijos, ir socialinis modelis bus pateiktas laiku pavasario sesijoje, kalbėjome apie darbą Socialinių reikalų ir darbo komitete, tie klausimai, kurie buvo iškelti papildomai, kad reikia informacijos iš Finansų ministerijos, bus pateikta šią savaitę, penktadienį, ir manome, kad nebus jokių problemų dėl tų įstatymų priėmimo“, – po posėdžio sakė premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

„Mes linkime komitetui kuo greičiau baigti procedūras, priduoti svarstymą į Seimą. Mes manome, kad tai reikalingas ir būtinas dokumentas Lietuvai – ekonomikai, darbo vietoms ir taip toliau. Žinoma, turi būti  išlaikytas principas, kad jei vienoj vietoj daromos nuolaidos, atleidimai, visi kiti dalykai, kitoj vietoj padidinamas paskatinimas žmonėms, kad dirbantieji nebūtų nuskriausti, ir būtų priimtas dokumentas, kuris reikalingas Lietuvai“, – sakė Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

Anksčiau premjeras yra sakęs laukiantis pažangos Seime svarstant socialinį modelį Socialinių reikalų ir darbo komitete, o Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė buvo sukėlusi premjero pasipiktinimą, kai pareiškė nematanti galimybių galutinį sprendimą dėl socialinio modelio priimti per pavasario sesiją. Tuomet premjeras susitiko su Darbo partijos vadovu norėdamas išsiaiškinti, ar tai esanti asmeninė L.Graužinienės, ar visos partijos pozicija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h20

h20 portretas
... is SOCIALDEMOKRATIJOS beliko tik pavadinimas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių