Svajonių gyvenimą Floridoje susikūrusi lietuvė neišsižada Lietuvos

  • Teksto dydis:

Prieš 16 metų į Ameriką išvykusiai Aušrai teko kovoti už būvį, išgyventi baisią avariją ir išsiskyrimą su sūnumi. Tačiau likimui jos palaužti nepavyko. Šiandien Aušra – žinoma masažistė, kurią klientai privačiais lėktuvais kartais atsiskraidina net į Bahamų salas.

48-erių Aušra Alšauskaitė-Povilonienė – pripažinta ir net Amerikos garsenybių vertinama masažo specialistė. Moteris Floridoje, Fort Loderdeilyje, turi nuosavą masažo kabinetą. Veikla jai išties sekasi, tačiau Aušra įsitikinusi, kad pinigai ir įtakingos pažintys nėra sudedamoji laimės dalis. Kur kas svarbesnis jai žmogiškas ryšys.

Aušra pasakoja savo darbe naudojanti kelias pasaulyje gerai žinomas masažo terapijas, jų metu spaudžia ir išjudina aktyvius kūno taškus, atlieka tempimo judesius ir taip atkuria sutrikusias organizmo funkcijas. Švelnūs, subtilūs, o kartais akiai net nematomi jos pirštų prisilietimai atpalaiduoja, leidžia pamiršti visus rūpesčius ir baimes.

Dėl šių puikiai įvaldytų technikų kai kurie įtakingi lietuvės klientai privačiais lėktuvais ją atsiskraidina net į savo namus Bahamuose.

„Aš naudojuosi jų avialinijomis arba jie nuperka man bilietą. Jie pasirūpina, kad mano kelionė būtų lengva ir patogi“, – sako A. Alšauskaitė-Povilonienė.

Sveika gyvensena masažo specialistė domisi jau daugybę metų – meilę sportui paveldėjo iš tėvų. Aušros tėvas buvo Lietuvos kultūrizmo čempionas, mama – gimnastė ir kineziterapeutė. Amerikoje Aušra mėgaujasi tokiu gyvenimu, apie kokį visada svajojo, ir pati jį susikūrė sunkiai dirbdama.

Lietuvė turi nuosavą verslą, jaukų butą, po kurio langais tyvuliuoja vandens kanalas, ir augina sūnų Benediktą. Vis dėlto tėvynės ilgesys per 16 už Atlanto praleistų metų niekur neišgaravo, o artimuosius primena šeimos nuotraukomis nukrautos lentynos.

Emigruoti Aušra niekada nesvajojo, nes Lietuvoje turėjo jaukius namus, mylimą darbą, buvo gerbiama ir vertinama. Tačiau likimas jai iškrėtė pokštą.

„Tiesiog surengėme vakarėlį, kuriame, kas norėjo, galėjo užpildyti anketą „žaliajai kortai“ laimėti. Atsitiko taip, kad gavau laišką su atsakymu, kad esu kviečiama į kitą turą“, – pirmą Amerikos link žengtą žingsnį prisimena Aušra.

Kai daugybė žmonių svajojo apie naujo gyvenimo pradžią neribotų galimybių žeme vadinamoje Amerikoje, Aušros kūną krėtė šiurpas – rankose ji laikė leidimą gyventi JAV. Lietuvė pripažįsta, kad tuomet jos širdį draskė abejonės.

Vis dėlto tai buvo galimybė, kuri pasitaiko tik kartą gyvenime. Be to, ir aplinkybės pradėti naują etapą buvo palankios. Lietuvė prieš kelerius metus buvo išsiskyrusi su vyru ir viena augino 6 metų sūnų.

Kaip klostėsi Aušros ir jos sūnaus gyvenimas nuvykus į Ameriką, žiūrėkite laidos „Gyvenimas“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių