R. Budbergytė: susitikus su vyru, prireikdavo dienos „apsiuostymo“

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvos atstovė Europos Audito Rūmuose Rasa Budbergytė baigia savo kadenciją ir netrukus sugrįš į Lietuvą, kur turėtų tapti finansų ministre. R. Budbergytė su LRT TELEVIZIJOS laida „Stilius“ pasidalijo, ką jai teko pajusti ir perprasti išvykus dirbti į europinę instituciją Liuksemburge.

Darbas Europos institucijose prilygsta kurortui – taip mąsto ne vienas. Tačiau kokia yra realybė?

„Jei jau ne pirmus metus dirbi europinėje institucijoje ir jei gerai žinai, kas yra Europos teisynas, [gerai išmanai] politikos sritį, kurioje tenka dirbti, tuomet persidirbti tenka gal ne taip dažnai. Tačiau iš pradžių labai sunku įšokti į tą europinį traukinį, jeigu prieš tai jame nesi buvęs“, – sako R. Budbergytė.

Ji Europos Audito Rūmuose prieš šešerius metus pasirodė po valstybės kontrolierės pareigų. R. Budbergytė atskleidžia, kad darbo ir atsakomybės samprata tarp rytų ir vakarų europiečių net institucijose gerokai skiriasi. Ir tai tik vienas iš netikėtumų, kuriuos pareigūnė patyrė Liuksemburge.

Su naujomis patirtimis, gyvenant užsienyje, teko moteriai susidurti ir asmeniniame gyvenime. Ji sako supratusi, ką reiškia kalbos, kad šeimai kyla pavojus, jei į užsienį išvyksta tik vienas iš sutuoktinių.

Tiesa, iš pradžių į Liuksemburgą su R. Budbergyte išvyko ir jos vyras advokatas, tačiau po pusmečio jam teko grįžti atgal į Lietuvą.

„[Prieš išvykstant] krizė buvo ką tik prasidėjusi, Lietuvoje mes jos realiai dar nejautėme. Jam atrodė, kad galės Liuksemburge įsteigti kokią personalinę įmonę, teikti konsultacijas savo klientams – žinote, kompiuteris, internetas. Bet po pusės metų išvažiavo, nes per tą laiką dėl krizės Lietuvoje įvyko tokių pokyčių, kad klientai, su kuriais jis dirbo, atsidūrė nepavydėtinose situacijose ir jas spręsti jau teko teismuose. Ir vyrui vis dažniau teko Lietuvos teismuose jiems atstovauti“, – prisimena „Stiliaus“ pašnekovė. 

Tuomet ji liko gyventi Liuksemburge tik su sūnumi. „Tą jausmą, kai susitinki su vyru ir yra dienos „apsiuostymas“ – kas tu esi, tikrai teko patirti. Todėl labai gerai suprantu, ką reiškia kalbos, kad, jei šeima išvažiuoja gyventi į užsienį ne kartu, dažnai gali pasibaigti ir skyrybomis“, – sako R. Budbergytė.

Plačiau – LRT TELEVIZIJOS laidos „Stilius“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Gal Budbergyte ir geriau negu Simonyte,kuria vis bandoma prakisti,nes Budbergyte turi seima,sunu,tai zino,kas yra gyvenimas,tuo tarpu Simonyte - sausu skaiciu karaliene,kurios nevargina joks gailestis ar supratimas vargstantiems Lietuvoje. Nors ir seimos neturintis nebutinai uzkietejes bejausmis,kaip pvz. Blinkeviciute,kuri stengesi padidinti pensijas tiems,kurie jas gaudavo ypac mazas,aisku ir kitiems. Gaila,kad Blinkeviciute "pabego" i Briuseli.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių