Lietuvių pora į kelionę po pasaulį dviračiais leidosi su 11 mėnesių dukra

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 17.30 val. LNK laidoje „Bus visko“ svečiuosis JAV gyvenančių lietuvių pora Diana Aleknaitė ir Žilvinas Usonis, netradicinių kelionių „You Go Wild Adventures“ įkūrėjai.

Diana ir Žilvinas pasakoja apie savo aistrą kelionėms, kuri prasidėjo porai nusprendus leistis į ketverių metų kelionę dviračiais aplink pasaulį. Jiedu ėmė taupyti: atsisakė romantiškų vakarienių mieste, laisvalaikio pramogų. Sako, kad taupė taip stipriai, kad net skiepus užsisakė iš Lietuvos ir susileido patys. Taip surinko apie penkiolika tūkstančių dolerių. Išdalino likusius nereikalingus daiktus, nupirko dviratį Dianai ir ėmė ruoštis.

Diana ir Žilvinas nusprendė įgyvendinti didžiausią svajonę – gyvenimą paversti viena ilga, nenutrūkstama kelione.

Gyvenimas ant dviejų ratų minant pedalus pasirodė dar sudėtingesnis, nei buvo galima manyti prieš išvykstant. Lietus, šaltis, karštis ir nuolatinis raumenų skausmas tapo kasdienybe. Sunkiausia buvo susitaikyti su vienatve. Ištisus metus kasdien minant po 9 valandas nuo ankstaus ryto iki kol saulė nusileis didžiąją laiko dalį teko praleisti pačiam su savimi.

Trejus ar net ketverius metus turėjusi trukti kelionė nutrūko vos įpusėjus. Pora jau buvo beveik pasiekusi etapą, kuriame baigę pervažiuoti Lotynų Ameriką turėjo pirkti bilietus ir skristi į Pietų Afrikos Respubliką. Visi planai pasikeitė ir kelionę teko atšaukti, kai Diana pasijuto besilaukianti.

Pora priėmė sprendimą grįžti atgal į Čikagą ir tikėjosi Dianai pagimdžius kelionę tęsti toliau. Sako, vaiko gimimas tėvų nepadaro neįgaliais. Tačiau vos gimus Benui, moteris netruko pastoti antrą kartą, ir gimė Adelė. Kai mažajai sukako 11 mėnesių, pora ryžosi vėl susikrauti visas kuprines ir sėsti ant dviračio Nikaragvos link, tik šįkart jau su abiem vaikais.

Žilvinas prisimena, kaip keliaujant link Gvatemalos baigėsi maistas ir dvi dienas nebuvo galimybės jo niekur įsigyti. Juokauja, kad vaikai buvo gyvi vandeniu ir saulės energija, tačiau per tris savaites išmokę prisitaikyti, keliautojai sako, kad turbūt nėra geresnės tėvystės mokyklos nei toks laikas, praleistas visiems drauge.

Vedini savo aistros Diana ir Žilvinas nusprendė įgyvendinti didžiausią svajonę – gyvenimą paversti viena ilga, nenutrūkstama kelione ir ėmė organizuoti netradicines ekspedicijas visame pasaulyje „You Go Wild Adventures“.

Atsirado šimtai norinčių bent kelioms savaitėms patirti tai, ką patyrė ši pora, pažinti svečias šalis bei jų kultūras, laiko mašina sugrįžti kelis šimtmečius atgal į civilizacijos nepaliestus džiunglių kaimelius. Pora įsitikinusi, kad šių laikų civilizacija sumenkino dvasinį pasaulį, žmonės tapo priklausomi nuo materialių turtų ir pamiršo tikrąsias vertybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Tik tiek? Ir tai visi nuotykiai.

...

... portretas
Perims jus pakely Barnevernet agentai ir atims vaikus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių