Lietuvis didžiuojasi Anglijoje gyvendamas iš socialinių pašalpų

  • Teksto dydis:

Socialinės dokumentikos laidoje „Emigrantai“ per LRT televiziją šį antradienį Sergejus Germanas nesikuklindamas prisipažįsta: „Anglijos valdžia mane išlaiko ir net suteikia progą pasijausti ponu“. Lietuvoje ne kartą teistas ir sėdėjęs kalėjime, Jungtinėje Karalystėje Sergejus ne tik „metė“ nusikalstamą veiklą, bet ir atrado savo gyvenimo prasmę.

43-ejų vyras pasakoja, jog į Angliją, Lesterį prieš trejus metus su tokio paties likimo draugais atvyko tikėdamiesi pragyventi iš naivių Anglijos pensininkų bei patiklių moterų. Visgi kompanija iširo ir pasuko savais keliais. Kaip visi ką tik atvykę emigrantai, Sergejus nusprendė imtis juodžiausių darbų. Pusantrų metų vyras dirbo sandėlio krovėju, tačiau darbo sąlygomis buvo itin nepatenkintas. Darbdavių išmestas Sergejus nenusiminė ir greit rado sėkmingą sprendimą.

Jau metus lietuvis gyvena iš socialinių pašalpų. „Man atsivėrė galimybės: išmokau kalbą ir net baigiau vieną kursą koledže“, – džiaugiasi vyras. Jungtinės Karalystės socialinė sistema aklavietėje atsidūrusiems žmonėms garantuoja pašalpų paketą. Lietuvio sąskaita per savaitę pasipildo apie tūkstančiu litų. O ir nuomai Sergejus neišleidžia nė cento, mat Anglijos valdžia sumoka net ir už jo būstą. „Žinoma, jie skatina ieškotis darbo, tačiau aš griežtai atsakau – antrą kartą juodo darbo nesiimsiu“, – savo poziciją dėsto Sergejus. Vyras pasakoja, kad garantijomis naudojasi ne tik emigrantai, darbo centras pilnas anglų, kurie taip pat gyvena iš socialinių pašalpų.

Lietuvis giriasi, jog gyvena išties puikiai. Jo nuomojamas būstas yra kur kas geresnis ir erdvesnis nei statistinių emigrantų. Namuose pūpso trys kompiuteriai: vienas filmams, kitas savoms reikmėms, o trečias – darbui. Paskutinis Sergejaus pirkinys – „Audi A6“. „Viską galiu sau leisti, net ir egzotišką kelionę, tik vienam vykti neįdomu“, – prisipažįsta Sergejus ir tikisi sutikti lietuvę, kuri norėtų su juo kartu gyventi „anglišką gyvenimą“.

„Emigrantai“ – antradienį 18.50 val. per LRT televiziją. Reportažus rengė Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė. Laidos įrašą galite rasti LRT.lt „Mediatekoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bogdanas

Bogdanas portretas
Kas ta j.obana zoncika ten ileido i ta UK? Veltedis ir gyvena is pasalpu ten, jokios naudos is jo ten toj UK....Nieko veltedi greit grysi i zona ten kur tau ir vieta prakeiktas nusikalteli.....

taigi

taigi portretas
Vienu zodziu,tai parazitinis gyvenimas,ir kaip tv rodo tokias laidas.

Pastebėjimas.

Pastebėjimas. portretas
Ačiū,Sergejau,kad pakomentavote.Vis stebiuosi,kad panašios laidos,ar straipsniai tiesiog skatina išvykimą užsienin. Matyt,nori užsitikrinti dėmesį savo "kūrybai".Skirtumai tarp anglų ir lietuvių ,žinoma, yra;jau matosi ir iš komentarų. Be to Lietuvoje žmogus -priemonė,Anglijoje-žmogus.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių