Lietuvį visame pasaulyje išgarsino tatuiruotės

Lietuvis Airijoje mėgaujasi savo vardo žinomumu visame pasaulyje ir turtingo gyvenimo prabanga, viso to pasiekęs tatuiruotėmis. „Mano darbui reikia pasiryžti, tai tikrai ne kiekvienam žmogui”, – kalbėdamas LRT TELEVIZIJOS laidai „Emigrantai”, įspėja išgarsėjęs tautietis.

Jei kada sugalvosite pasidaryti tokią tatuiruotę, apie kurią kalbėtų visi ir dar fotografuotų žurnalams, kreipkitės į Remigijų Čižauską, kurį šiame versle vadina tiesiog Remiu Tatoo.

Mūsų tautietis patenka tarp pačių geriausių, brangiausių ir kūrybiškiausių tatuiruočių meistrų pasaulyje. Įtakingos sporto ir pramogų pasaulio žvaigždės pas jį skrenda iš tolimiausių kampelių, žmonės laukia pusę metų, o kartais ir visus metus, kol Remigijus turės laisvą minutę ir prisės tatuiruoti jų kūnų.

Savo rankomis jis kuria stebuklus – jis daro tai, ko niekas nesugeba. Taip apie šį trisdešimt septynerių metų vyrą, kilusį iš Kudirkos Naumiesčio, kalba jo klientai.

Tiesa, tai, kad Remigijus yra lietuvis, žino ne visi. Jau vienuolika metų jis gyvena ir dirba Airijos sostinėje Dubline, tad daug kam atrodo, kad talentingas menininkas yra airis. Bet jeigu apie tai pasisuka kalba, Remigijus taip manančius pataiso ir būtinai papasakoja, kas toji Lietuva, kokia ji graži ir ypatinga.

„Airijoje gyvenu 11 metų. Jeigu rašys, kad aš iš Lietuvos, tai pradės žmonės ieškot manęs Lietuvoje ir manęs ten neras. Tai būtų labai painu. Tai tegul rašo, kad iš Airijos, jeigu ką. Aišku, parašo žurnalas, kad lietuvis, bet vis tiek iš Airijos. Vardas Lietuvos man tikrai netrukdė. Tikrai nėra blogas vardas, todėl aš juo tikrai didžiuojuosi”, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Emigrantai” sako Remigijus.

Jo kalendorius užpildytas toli į priekį, jau dabar jis tiksliai žino, ką veiks pavasarį ar vasarą. Visos jo dienos suskirstytos pagal griežtą grafiką, nuo kurio neleidžia sau nukrypti. Jis nuolat keliauja po valstybes ir miestus, todėl ir mūsų susitikimą jo namuose Dubline teko griežtai planuoti. Vienintelis laisvas laikas jo darbotvarkėje buvo vėlus vakaras, po visų darbų, prieš ilgą skrydį į Braziliją.

Ištaigingame name Dublino pakraštyje Remigijus gyvena su žmona Inga, dirbančia finansų eksperte. Čižauskų namas stovi kalno papėdėje, nuo kurios dieną atsiveria įspūdingas vaizdas. Kieme įrengti teniso kortai, krepšinio aikštelė. O aplink gyvena patys turtingiausi Dublino verslininkai.

Nuo šio privačių namų rajono iki centro – tik 30 minučių kelilo. „Kaip ir gyveni mieste, bet kartu ir ne mieste. Tai man labiausiai kas patinka. Patinka, nes noriu gamtoje gyventi, bet nenoriu gyventi toli nuo miesto, kad nenutrūkčiau nuo viso pasaulio. Mums labai pasisekė, kad gavom šitą vietą”, – džiaugiasi lietuvis.

Buvo vienas darbas, kuris įsiminė, nes jis man davė pirmą žingsnį į tarptautinį gal pripažinimą. Padariau portretą Lui Armstrongo. Aš portretus darau, mano tokia sritis stipresnė  – portretų.

Gyvenimas be rūpesčių – tai, ką Remigijus su žmona turi dabar, yra jų sunkaus ir kruopštaus darbo vaisius. Juk tada, kai prieš daugiau nei dešimt metų išvyko iš Lietuvos, ši pora neturėjo nieko, tik svajonę gerai gyventi. Toji svajonė atrodė tolima ir sunkiai pasiekiama, bet jie vienas kitam pažadėjo, kad kasdien stengsis bent po truputį prie viso šito priartėti.

„Žmogus privalo turėti ambicijų ir svajonių – kitaip nieko nebus”, – sako Remigijus prisimindamas savo paties istoriją. Ir aiškina, kad kiekvienas iš mūsų savęs turi paklausti, kokio gyvenimo norime, ar mums užtenka to, ką turime, ar reikia daugiau? Kai turėsite atsakymus į šiuos klausimus – bus aišku, ką toliau reikia daryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
Reiktų dar įvesti madą persiverti per šnerves aliuminį šaukštą, nors šiais laikais net papuasai to nebedaro. Bet Europos pusdurniams gal patiks? Biznis!

na

na portretas
bjaurus darbas, bet vis geriau nei vogt. Bet to - pinigai gaunami iš kvailių

Donatas Remeika

Donatas Remeika portretas
Saunuolis is tokio mazo miesto pasiekia tiek daug darbai nerealus dziauguosi uz tokius menininkus kaip jis.Nebutu baisu savo ranka pateikti posybai .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių