Lietuvei JAV teko ištverti ne vieną likimo smūgį

  • Teksto dydis:

Šį vakarą LRT televizijos laidoje „Emigrantai“ – dar viena istorija iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Dabartinis Auksuolės Kišonaitės gyvenimas toli gražu neatspindi viso to, ką jai teko patirti.

Ji pati sako, kad Amerika tapo juodu, ašaromis aplaistytu išbandymu: „Aš tris kartus nuo nulio pradėjau gyvenimą.“ Emigrantė atvers visą širdį, pasipasakodama apie skaudžiausius įvykius gyvenime – skyrybas su vyru, mirtiną ligą ir sūnaus netektį.

Skaudžią istoriją Auksuolė pradės pasakodama, jog su vyru šventai tikėjo, kad jų gyvenimas palengvės, jeigu tik pavyks persikelti gyventi į Ameriką. Tuo metu – 2000-aisiais – buvo kalbama, kad ten žmonės gyvena neskaičiuodami pinigų. Tiesa, nelaimės sekė viena paskui kitą. Tarsi kažkas iš aukštai norėjo pažiūrėti, ar ji šios šalies nusipelno. Daug kartų ji norėjo tiesiog nuleisti rankas ir pasiduoti, bet to nepadarė, nes visą laiką stengėsi dėl vaikų.

Vyrui išvykus į Jungtines Amerikos Valstijas, A. Kišonaitė dar tik tvarkėsi dokumentus, dėl atvykimo į šalį. Po procedūrų, trukusių net trejus metus, Auksuolė ir jos dukra gavo leidimą dirbti ir gyventi Amerikoje, tik jau be savo sūnaus. Vaikinas buvo pilnametis, todėl imigracijos pareigūnai nusprendė, kad paskui mamą sekti jam nėra būtina. Plyštančia širdimi palikusi Kaune savo pirmagimį Auksuolė su dukra vis tik nusprendė keliauti pas vyrą.

Vykdama į Ameriką Auksuolė tikėjosi, kad toje šalyje – rojus. Bet atvykusi pajuto tikrą pragarą. Trejus metus be žmonos emigracijoje gyvenęs vyras susikūrė naują gyvenimą. „Jis pasakė, kad nusikalto, padarė klaidą. Ne tai, kad klaidą, bet jis turi kitą moterį. Ir pats jis sakė – širdžiai neįsakysi“, – prisiminimais dalysis emigrantė, davusi vyrui laiko galutinai apsispręsti. Vyro atsakymo Auksuolė laukė metus. Deja, jis pranešė, kad pasirinko kitą.

Antrasis bandymas kabintis į gyvenimą Amerikoje prasidėjo dar liūdniau – su tragiška diagnoze iš medikų. Gydytojai pranešė, kad Auksuolė gali mirti. Rodėsi, kad po šios žinios moters jau niekas nebepalauš. Deja... „Gavom žinią, kad reikia atvažiuoti laidoti sūnaus“, – atvirai pasakos ji. Kaip, patyrus tiek daug išgyvenimų, atsistoti ant kojų? Itin atvira, nuoširdi ir skaudi lietuvės istorija LRT laidoje „Emigrantai“ – jau šį antradienio vakarą, 19:30 val. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigrantas

Emigrantas portretas
Dauguma emigrantų turi išgyvenimų ir skaudulių, kuriuos padaro tos pačios tautybės žmonės, lietuvis-lietuvį suvalgo.Tačiau nerašo ,neskleidžia dauguma tai.

tik lietuve

tik lietuve portretas
....2000taisiais Lietuvos zmoniu nuzmoginimo laikotarpiu,iJAVemigrave lietuviai susidure su amerikos gyvenimo tikrove!!,kuri apsoliuciai skyresi nuo tikrulietuviu[ne dipuku --pavyduoliu,kurie tik pliurpe apie Lietuva,bet nieko apie ja neismane,su savo nutautejusiais vaikais ir anukais]tikru lietuviu iliuzijos zlugo atvykus iJAV[kur klesti rasine ir tautine-religine neapykanta] ....gal nukrypusios psichikos [lezbe,gejus,nekrofilai,zoofilai ir kt,beejai]ir jauciasi lyg zuvys vandenyje,pasislepdami toje amerikos neshvarumu maseje??! taciau padorus sveikai mastantis lietuvis JAV amerikoje ---ishtiktas baisaus STRESO pusgalviu valstybe ,kurioje zudomi ir zudomi prezidentai...ir viesai su nukrypusiu pasigardziavimu aptarinejami klintonu spermos likuciai ant merginu drabuziu pasibiauretina ,liguista demokratija .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių