Į Airiją išvykęs lietuvis: patikėkite, emigrantams daug sunkiau

  • Teksto dydis:

Kai daugelis stengiasi baigti mokslus ir įgyti kuo geresnį išsilavinimą, o vėliau rasti gerą darbą – Arnoldas Simonavičius elgėsi priešingai.

Pirmiausia jis nusispjovė į išsilavinimą – vaikinas pats sau pagalvojo, jog norint gerai gyventi pakaks baigti dešimt klasių. Susikrovęs lagaminus, Arnoldas išvyko į Šiaurės Airiją. Tikėjosi, kad viskas bus labai paprasta. Greit įsitikino, kad klydo. A. Simonavičiaus istorija – laidoje „Emigrantai“ jau antradienio vakarą, 19:30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

Arnoldas sako, kad idėją dirbti užsienyje jam pametėjo tėvai. Tai jiems pasirodė, kad jaunas vaikinas Lietuvoje nieko doro negali pasiekti, o štai Šiaurės Airijos fermose jie įžvelgė perspektyvų. Norėjęs padirbėti kelis mėnesius ir grįžti į gimtinę, šiandien iš Žagarės miestelio kilęs 24-erių vaikinas skaičiuoja jau šeštus emigracijos metus. A. Simonavičius sako, kad ilgą laiką jautėsi tarsi robotas. Niekam nerūpėjo nei jo jausmai, nei mintys.

„Pamirškite žmogiškumą – niekam jūs ten nereikalingi. Jeigu norės – atleis, jeigu norės – duos daugiau darbo“, – apie jokios kvalifikacijos nereikalaujančius darbus pasakoja jis. Arnoldas nesistebi, kad daug kas emigravęs į Angliją ar Airiją tampa pašalpų gavėjais ar net benamiais. Jo nuomone, to beveik neįmanoma išvengti, jeigu viskas, ko tikiesi būdamas ten – tai bet koks juodas darbas. „Man labai nemalonu pripažinti, tačiau ir man buvo laikas, kai gyvenau tik iš pašalpų“, – kalbės vaikinas „Emigrantuose“.

Arnoldas įsitikinęs, kad emigrantams daug sunkiau už tuos, kurie gyvena Lietuvoje tarp giminių ir artimųjų, nes užsienyje vien tik darbas ir vergovė pinigams, o štai namuose – prabanga patirti šilumą, gražius jausmus. Jaunas emigrantas vis dar bando ieškoti savęs ir vis eksperimentuoja... Arnoldas mokosi daryti tatuiruotes, o naujasis jo pašaukimas – laimės paieškos budizmo religijoje. Jaunas grybų ūkio darbininkas sako po ne vienerių savęs ieškojimo metų pagaliau supratęs, kas yra tikroji žmogaus laimė. Tačiau dvasingumas turi ir kitą pusę – vaikino pasirinkimui nepritaria artimieji ir bendradarbiai...



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista portretas
žino ,kad čia lengviau ,bet skuba ten -kur SUNKIAU ?

Romas

Romas portretas
Vargšas tas, kuris sunkumus emigracijoje lygina su sunkumais Lietuvoje. Čia kur kas blogiau ir jokių paramų iš giminių niekas nesulaukia. Gi ne veltui teismuose daugiausia bylų, kur dėl žemės pėdos pjaunasi giminaičiai. Taip, emigracijoje niekam nerūpi tavo jausmai. Bet taip yra visoje baltųjų žmonių populiacijoje. Emigracijoje nors neturi už ką pykti kai tave išnaudoja. Nes širdyje žinai, kad tai laikina, kol esi svetimas. O Lietuvoje tave savi tautiečiai kramto. Tai žymiai skaudžiau.

Inga

Inga portretas
Eik mokytis...Isigyk kokka nors profesija
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių