Emigravęs olimpietis į Lietuvą grįš tik dėl varžybų ir... vestuvių

  • Teksto dydis:

Lietuvos olimpietis maratonininkas Valdas Dopolskas jau nuo sausio mėnesio prakaitą lieja Airijos statybose.

Perspektyvus lengvaatletis treniruojasi kasdien nubėgdamas 15–20 kilometrų nuo nuomojamo būsto iki statybų aikštelės, kurioje dirba. Tokį pat atstumą Valdas dažniausiai įveikia ir pasibaigus alinančiai darbo dienai.

Užsidirba statybose ir varžybose

Dar prieš dešimtmetį į Airiją išvykusio bičiulio Laimono kvietimu V. Dopolskas įsikūrė Balbriggano miestelyje. Per porą mėnesių V. Dopolskas Airijoje apsiprato, sako, kad svetur jam patinka, jaučiasi gerai, o atlygiu už sunkų darbą statybose patenkintas.

Kartu su Airijoje gyvenančiu bičiuliu Valdas intensyviai treniruojasi, kiekvieną savaitgalį drauge vyksta į varžybas, kartais per savaitgalį bėga net keliose. V. Dopolskas patyrė, kad Airijoje gali užsidirbti ir bėgiodamas – įvairiose varžybose jau 15 kartų pirmą vietą laimėjęs sportininkas gauna dovanų kuponų, piniginių čekių. „Tik kartą atbėgau antras, ir vieną kartą – penktas“, – prisipažįsta maratonininkas.

V. Dopolskas sako, kad kartais nelengva po sunkios darbo dienos dar rasti jėgų vakarinei treniruotei. „Bet pamotyvuojame vienas kitą su Laimonu ir bėgame“, – juokauja jis.

Ar grįš į Lietuvą, V. Dopolskas kol kas nesvarsto. Priešingai, vyras ruošiasi rugpjūčio 4-ąją vyksiančioms vestuvėms su Kristina Grygalyte, po kurių Airijoje ketina gyventi su žmona. Dėl šios priežasties V. Dopolskas sako atsisakęs ir planų dalyvauti rugpjūtį vyksiančiame lengvosios atletikos pasaulio čempionate Londone.

Nors asmeniniu rezultatu Rio de Žaneiro olimpiadoje liko nusivylęs, sugrįžęs V. Dopolskas greit atgavo puikią sportinę formą: laimėjo „Danske Bank Vilniaus“ maratono pusės distancijos bėgimą, taip pat Nidos pusmaratonį. Sportininkas svarsto, kad Brazilijoje koją jam pakišo trumpa aklimatizacija.

Kovo pabaigoje Latvijoje, Liepojoje, pusę maratono V. Dopolskas nubėgo per 1 val. 5 min. 48 sek. – tai geriausias asmeninis jo rezultatas. Balandžio 30 d., kai sportininkui sukanka 25-eri, visą maratono distanciją Valdas bėgs Vokietijoje arba Airijoje.

Išlikti sveikam padeda žuvų taukai

Lengvaatletis neslepia – Airijoje jam patinka. Į Lietuvą jis grįžta visų pirma tam, kad dalyvautų varžybose. Tačiau nei anksčiau, nei dabar sporto valdininkų dėmesio V. Dopolskas nesulaukia, tad išgyventi gimtinėje jam sudėtinga.

Valdas labai mėgsta žuvį. „Renkuosi lašišą, upėtakį, jeigu pagaunu – lydeką, – apie olimpiečio kasdienybę pasakojo bėgikas. – Man patinka žvejoti, bet žvejybai ir Lietuvoje trūko laiko, o dabar ir visai nelieka“. V. Dopolsko sveikata – ir jo sužadėtinės rūpestis. Kadangi žuvies, kaip ir dauguma lietuvių, V. Dopolskas valgo nepakankamai, Kristina dar Valdui gyvenant Lietuvoje įpratino mylimąjį kasdien išgerti žuvų taukų.

Jau daugiau kaip metus V. Dopolskas kasdien geria žuvų taukus, Lietuvoje vartojo juos skystus, išvykęs į Airiją renkasi kapsules. „Jaučiu, kad kažkas kitaip, kad organizmui nebetrūksta ne tik omega-3 riebalų rūgščių, bet ir vitaminų D, E, – sako jis. – Be to, per visą žiemą nė karto nesirgau. Ir bėgiojant užtenka jėgų“. Už tai jis sako turintis padėkoti jo sveikata besirūpinančiai būsimajai žmonai.

Per savaitę 130–140 km nubėgantis sportininkas nesiskundžia ir skaudančiais sąnariais, dažnai varginančiais net ir jaunus, intensyviai nesportuojančius žmones. Svarsto, kad už sveikus sąnarius taip pat reikėtų dėkoti žuvų taukams. Žuvų taukuose yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir maitina kremzlinį audinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas portretas
Matai žmogau , kad valstybė paremtų sporte, reikia kai ką pasiekti... O dėl dalyvavimo pasaulio čempionate šių metų rugpjūčio mėnesį, tai...pirmiausia reikia įvykdyti normatyvą, o tada...atsisakyti dalyvauti... Na, aš irgi atsisakau dalyvauti... [ čia pagal tave...]

Javol

Javol portretas
Ir ka tuom ,"straipsniu" ,noreta pasakyti?

arunas klp

arunas klp portretas
lietuviai gerbia tokį tautietį-bet Lietuvos mėlynam švarkeliui tu nesi įdomus.. Pagabrba tau , Valdai. Sėkmės tau asmeniniame gyvenime.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių