Emigrantai dosniai siuntė pinigus į tėvynę

  • Teksto dydis:

Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos pašte gauta net iš 128 pasaulio šalių siųstų pinigų perlaidų.

Daugiau nei po 1 mln. eurų į Lietuvą atkeliavo iš Jungtinės Karalystės, Airijos, Vokietijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Iš Lietuvos daugiausia pinigų išsiųsta į Rusiją ir Ukrainą.

Lietuvos pašto duomenimis, gaunamų tarptautinių pinigų perlaidų, palyginti su 2015-ųjų pirmuoju pusmečiu, padaugėjo apie 17 proc. „Tiek gautų pinigų perlaidų skaičiumi, tiek pinigine verte labiausiai augo perlaidos iš Vokietijos, Airijos ir JAV. Tai – šalys, kuriose gausiai susitelkusios lietuvių emigrantų bendruomenės“, – teigė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Daugiausia pinigų perlaidų gaunama iš Jungtinės Karalystės, iš ten siunčiamų pinigų į Lietuvą srautas išlieka stabilus. Bendras tarptautinėmis perlaidomis gaunamų pinigų vidurkis nuo 350 eurų šoktelėjo iki 400 eurų.

N. Knyvienė atkreipia dėmesį, kad nepaisant pastarųjų kelerių metų bendro pinigų perlaidų rinkos nuosmukio, Lietuvos paštas savo tinkle fiksuoja stabiliai augančias siunčiamas pinigų perlaidas jau penktus metus iš eilės. Vien šį pusmetį jų išsiųsta net trečdaliu daugiau nei pernai. „Daugiausia pinigų perlaidų iš Lietuvos iškeliauja į Rusiją ir Ukrainą – po daugiau nei 1 mln. eurų. Siunčiamų pinigų srautas augo ne tik į šias dvi Rytų kaimynes, bet ir į Vokietiją, Rumuniją bei Turkiją“, – teigė N. Knyvienė.

Iš Lietuvos į užsienio šalis siunčiamos vidutinės perlaidos dydis irgi ūgtelėjo – nuo 310 iki 430 eurų.

Paštuose ir finansinių paslaugų „PayPost“ skyriuose kasmet išmokama vis daugiau tarptautinių pinigų perlaidų, nors į Lietuvą iš svetur siunčiamų pinigų srautai bendroje rinkoje traukiasi. „Bankams šalyje mažinant klientų aptarnavimo skyrių tinklą, vartotojų įpročiai naudotis fiziniu kanalu taip greitai nesikeičia, todėl esame priimtina vieta atlikti kasdienes finansines operacijas, tarp jų ir pinigų perlaidų siuntimo bei gavimo; pinigų perlaida tampa patrauklia bankinių mokėjimo nurodymų (pavedimų) alternatyva“, – aiškino Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė N. Knyvienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Be reikalo jie siunčia pinigus ,manau turi nustoti siūsti.Geri bankai Anglijoje ir jais pasitikėti galima daugiau nei Lietuvoje.Lietuvoje bankai nepatikimi.

DJ

DJ  portretas
Taip emigrantai palaiko Lietuvos ekonomiką tačiau jie yra antrarūšiai Lietuviai nes iš jų atima Lietuvos pilietybę jei jie gauna kitų šalių pilietybes, jie dabar yra turistai savo gimtojoje žemėje kur yra gime ir auge, tačiau Kydainiai KGB agentai turi Lietuvos pilietybes nors yra gime ir auge Rusijoje !. Pinigai iš Lietuvių užsienyje patinka, bet jų patologiškai nekenčia, nes jie gavo kitų šalių pilietybes, štai kokia Lietuvos valdžios pagarba Lietuviams užsienyje, beje jie negerbia ir Lietuvių Lietuvoje nes savo eurines algas padarė su tokiais pačiais skaičiais kaip buvo su Litais, tačiau visiems kitiems viską sumažino 3,45 kartų ir plius dar viską pabrangino 3,45 kartų !. Vadinasi jie nori toliau lošti ir dar daugiau nekęsti visuomenės !

siunciu ir as

siunciu ir as portretas
Ale tai Lietuvai garbe,kad jos pilieciai turi gyventi is svetimu pinigu. Kaip koks Mozambikas, bet uz tai ES. Ir turbut is daug tu siuncianciu LT pilietybe yra atimta. Durniu laivas. Nors nesigirtu tokiais dalykais.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių