Britanijos lietuviams leista rengti Didžiąsias Jonines

  • Teksto dydis:

Nepaisant policijos nepritarimo, Didžiosios Britanijos Redbridžo savivaldybė suteikė leidimą Heino miško parke šį šeštadienį rengti lietuvių Didžiųjų Joninių šventę.

„Atsižvelgę į mums pateiktus faktus, sutinkame, kad leidimas būtų suteiktas iš dalies, iškeliant tam tikras sąlygas“, – rašoma Redbridžo savivaldybės sprendime dėl leidimo renginiui suteikimo.

Leidimui organizuoti šį renginį nepritarė vietos policija, ji nurodė, kad pernai vykusioje Didžiosios Britanijos lietuvių šventėje pasitaikė labai girtų asmenų, kurie agresyviai elgėsi, o vienam tėvui, kuris bandė nustumti prisigėrusį ir ant jo vaiko per peštynes vos neužvirtusį vyrą, buvo išmuštas dantis.

Savivaldybė nurodė pripažįstanti, kad per ankstesnį renginį būta „smulkių nusikaltimų atvejų“, kurie buvo bent jau iš dalies nulemti „nepakankamų saugumo priemonių“.

Vis dėlto renginio organizatoriai įtikino savivaldybės atstovus, kad šių metų renginiui ruošiamasi atsakingiau, o jo organizavimo ėmėsi nauja komanda.

„Įvertinome renginio organizatorių pasikeitimą ir pripažįstame, kad dabar prašymą pateikusieji asmenys nėra susiję su 2015 metų renginiu ir akivaizdžiai deda pastangas, kad būtų surengtas vertingas bendruomenės renginys. Mums atrodo, kad bendravimas su atsakingomis institucijomis vyksta efektyviau nei anksčiau“, – nurodoma sprendime.

Prašymą svarsčiusio komiteto nariai atkreipė dėmesį, kad 2015 metų renginyje saugumu rūpintasi nekompetentingai ir nepakankamai, nebuvo užtikrintas reikiamas apšvietimas renginio vietoje, jo teritorija nebuvo tinkamai aptverta.

Renginio organizatoriai prašė leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais iki 23 val., taip pat norėjo, kad iki 22 val. būtų leista groti muzikai. Vis dėlto savivaldybė leido alkoholiu prekiauti iki 21.30 val., taip pat sutrumpino koncertui skirtą laiką – muzika renginyje galės skambėti tik iki 21 valandos.

Pernai šiame renginyje, nepaisydami liūties, dalyvavo apie 6 tūkst. žmonių. Šiemet birželio 25-ąją jų gali būti iki 10 tūkst., jame koncertuos žinomi Lietuvos atlikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių